.
Marleen Gordts en Frank Dingenen
vrijdag 19 januari 2024

Frank Dingenen: “Ik ga nooit meer in het openbaar eten” 

En dat is een gevolg daarvan 

In de jaren 90 was Frank Dingenen ontzettend populair. Hij presenteerde ‘Videodinges’ en was te zien in ‘Meester, hij begint weer’. Nu doet Frank niks meer in de media en dat vindt hij niet zo heel erg.

“Ik maak me geen illusies meer. Ik heb nog altijd inspiratie en zou zoveel willen doen. Zo had ik graag nog een soap gemaakt over het leven in een ouderentehuis. De titel had ik al: 'Huize Jongbloed'. Ik noteer geregeld leuke voorvalletjes die ik dan zou kunnen gebruiken. Een scenario ligt hier voor het grijpen”, zegt Frank in Primo.

Met zijn gezondheid gaat het iets minder goed. Frank heeft nog altijd de ziekte met een K, maar dat hebben ze gelukkig onder controle.

“Ik moet me elke dag goed verzorgen met zalfjes en crèmes. Om de zoveel maanden ga ik op consultatie. De toestand stagneert, maar de kanker zal nooit meer verdwijnen. Het gevolg is dat ik veel uitslag heb, van de tenen tot mijn nek. Enkel mijn hoofd is gespaard. Ik heb precies een krokodillenvel. Daarom ga ik ook niet meer zwemmen, want ik heb te veel bekijks. Gelukkig ben ik de laatste maanden gespaard gebleven van nieuwe kwalen.”

Op zijn 28ste werd de ziekte voor de allereerste keer vastgesteld. Toen had het zich op zijn stembanden gezet. “Daardoor verloor ik mijn stem en sindsdien kan ik moeilijk slikken. Daarom ga ik nooit in het openbaar eten, want er kan altijd iets in het verkeerde keelgat schieten en dat mag je letterlijk nemen. Ik ben ook snel hees. Als ik een namiddag presenteer moet ik na enkele uren stoppen. Zingen kan ik ook niet meer.”

Bio van Frank Dingenen

Meer Over:

Frank Dingenen