.
News Image

Frank Deboosere zorgde voor opklaring in ziekenhuis

Hij speelde muziek voor kankerpatiënten.


Donderdag was het de 21ste 'Dag van de kanker'. De oncologieafdeling van het Hasseltse Jessaziekenhuis werd vereerd met een bezoekje van VRT-weerman Frank Deboosere. De weerman is sinds 2003 campagneleider van de actie 'Kom op tegen kanker' en verloor in 2016 zijn zus Paskal aan deze verschrikkelijke ziekte. Frank Deboosere bracht een bezoekje aan kankerpatiënten. Op de kinderafdelingen is de mokerslag nog veel groter, zei hij in Het Nieuwsblad.



Frank Deboosere doet de bezoekjes aan kankerpatiënten graag omdat deze mensen ook in coronatijden niet vergeten mogen worden en de hele periode waarin je met kanker rondloopt zo al een rottijd is.



Op de lange gang op de vijfde verdieping van het Jessaziekenhuis speelde de weerman op zijn keyboard voor de hele afdeling. Patiënten die uit hun bed konden, kwamen een kijkje nemen aan de deur van hun ziekenhuiskamer. Sommigen sleepten naar verluidt zelfs een stoel mee. Op deze manier zorgde Frank Deboosere in voor die mensen nog extra moeilijke tijden toch voor een opklaring.



(Nico Vanaken)

Bio van Frank Deboosere

Meer Over:

Frank Deboosere