.
Special Forces, Francisco Schuster
zaterdag 13 mei 2023

Francisco Schuster: “Zou ik dat ooit wel kunnen”

Hij verrast iedereen

We kennen Francisco Schuster allemaal als de vrolijke Yemi uit ‘#LikeMe’. Maar de acteur en zanger heeft veel meer in zijn mars. Dat bewees hij met zijn deelname aan ‘Special Forces: Wie durft Wint’.

Hij was de jongste kandidaat aan het programma en heeft serieus zijn mannetje moeten staan tegenover kleppers als Dirk Van Tichelt en Ann Wauters. Maar het mag gezegd zijn: Francisco is misschien wel de grootste verrassing van het programma.

“Ik had de Nederlandse versie gezien. Toen al dacht ik: ‘Oh my god! Zou ik dat ooit kunnen of durven?’ Even later kreeg ik de vraag of ik wilde meedoen met de Vlaamse versie. Ik heb getwijfeld. Vrienden en familie dachten aanvankelijk dat dit niets voor mij was. En net daarom heb ik uiteindelijk toegehapt”, zegt Fran in Tv Familie.

Fysiek leek het voor Schuster geen enkel probleem want hij danst en sport heel vaak. Maar hij moet toegeven dat hij vooral schrik had voor het mentale aspect.

“Ik ben heel gevoelig, heel emotioneel. Dus ik dacht dat ik mezelf in de woestijn enorm zou tegenkomen. En dat is voor een deel ook gebleken. Er zijn wat traantjes aan te pas gekomen. Logisch, je leeft daar in een constante spanning en stress. Heel heftig.”

Bekijk ook deze items over Special Forces: Wie Durft Wint: