.
Francisco Schuster
zaterdag 24 februari 2024

Francisco Schuster: “Ze hebben echt hun best gedaan”

Ze negeerden zijn afkomst niet

Het is niet voor elk geadopteerd kind makkelijk om zijn plaats in de maatschappij te vinden. Veel hangt ook af van de leeftijd waarop je bent geadopteerd en wat je je nog herinnert van je jeugd.

Francisco Schuster was nog geen jaar toen hij geadopteerd werd door een Belgisch gezin. Volgens sommige kinderen zijn er ouders die de cultuur van hun geadopteerde zoon of dochter achterwege laten, maar dat was bij Schuster niet het geval.

“Mijn ouders hebben echt hun best gedaan om me van de Haïtiaanse cultuur te laten proeven. Ze stuurden me naar de Afrikaanse kapper en gingen mee naar de thema-avonden die het adoptiebureau soms organiseerde met alle kinderen uit Haïti. Maar op tv kon ik natuurlijk niet naar Haïtiaanse programma's kijken, ik keek naar programma's van Studio 100 en dat vond ik leuk”, zegt hij in De Morgen.

Volgens Francisco kan je niet elk adoptieverhaal met elkaar vergelijken. Het verschilt van persoon tot persoon en is vaak anders.

“Persoonlijk vind ik het net goed dat ik pas vorig jaar voor het eerst in aanraking ben gekomen met de Haïtiaanse cultuur. Nu ik volwassen ben, kan ik die ten volle in mij opnemen. Ik heb nu ook een boek gekregen om Creools te leren."

Bio van Francisco Schuster

Meer Over:

Francisco Schuster