.
Francisco Schusters
woensdag 28 februari 2024

Francisco Schuster: “Ik sluit dat op lange termijn niet uit”

Maar nu is het er nog niet

Francisco Schuster heeft geluk gehad dat zijn adoptieverhaal positief is verlopen. Niet alle adoptieverhalen verlopen zo goed als dat van hem, en adoptie uit Haïti, waar Francisco van afkomstig is, is nu ook verboden. De kans op misverstanden is te groot.

Meer zelfs, men wil in het land gaan stemmen om interlandelijk adopteren helemaal te verbieden. Iets wat Fran toch moeilijk vindt.

“Dat is zo'n gevoelig onderwerp, ik vind het heel moeilijk daar iets over te zeggen. Ik kan begrijpen dat mensen die zo'n slechte ervaring hebben gehad, tegen adoptie zijn. Ik heb gesproken met geadopteerden die nooit een kind zouden adopteren en ik snap hen ook”, zegt hij in De Morgen.

Mocht Fran de mogelijkheid zien, dan zou hij zelf ook een kind uit het buitenland adopteren. Al heeft hij nu nog niet echt een kinderwens.

“Ik heb nu nog geen kinderwens, maar ik sluit het voor de lange termijn zeker niet uit. Natuurlijk kan ik enkel uit mijn persoonlijke ervaring spreken: ik weet wat het voor mij heeft betekend dat ik geadopteerd ben, ik zou mijn huidige leven niet kunnen missen."

Bio van Francisco Schuster

Meer Over:

Francisco Schuster