.
Francesco Planckaert
zondag 29 januari 2023

Francesco Planckaert: “Als het maar iets in de koers is”

Zijn zoon gaat ervoor

Eddy Planckaert wist in zijn jonge jaren een fantastische wielercarrière uit te bouwen. Hij inspireerde daarmee ook zijn zoon Francesco en zijn kleinkinderen Devon en Mageno. Maar het zal voor Devon en Mageno hard werken worden om de carrière van hun opa te evenaren.

Ook Francesco is voorzicht wanneer het gaat om de wielercarrière van zijn zoon. “Ik zei het al eens: de kans dat hij zijn droom kan waarmaken, schat ik niet hoger dan 1%. Je mag alle talent van de wereld hebben, één blessure en het kan gedaan zijn”, klinkt het in Dag Allemaal bij Francesco.

Devon is daar volgens zijn vader heel realistisch in en heeft dan ook al eens nagedacht wat hij zou kunnen gaan doen als het niet zou lukken.

“Als het niet lukt wil hij verzorger, kinesist of sportpsycholoog worden. Als het maar iets in de koers is. Mooi dat hij die doelen stelt.”

Devon moest de voorbije jaren revalideren van een knieblessure en zo’n blessure is ook de reden waarom Francesco 16 jaar geleden moest stoppen met fietsen. “Maar ik ben trots dat ik beslist heb om te stoppen. Ik heb zestig koersen gewonnen, bij de jeugd. Ik had op lager niveau kunnen verder koersen, wie weet was ik dan vandaag nog bezig, maar ik koos een ander pad.”

Bio van Eddy Planckaert en Francesco Planckaert