.
Frances Lefebure
donderdag 18 november 2021

Frances Lefebure: "ik weet dat alle kandidaten erbij gewonnen hebben"

"Ik durf nu al over een nieuw succes spreken bij Cupido Ofzo."

In een nieuw seizoen van 'Cupido Ofzo' dat op VTM iedere woensdag wordt uitgezonden, zorgt naast Ruth Beeckmans ook Frances Lefebure voor de presentatie. Frances zegt in Humo dat ze om begrijpelijke redenen niet wil zeggen hoeveel koppeltjes er deze keer werden gevormd in het datingprogramma voor mensen met een beperking. "Ik vind het belangrijker dat de kandidaten meer zelfvertrouwen gekregen hebben. Als het nu niet gelukt is, zal hen dat helpen om in de toekomst te daten. In die zin durf ik nu al opnieuw van een succes te spreken: ik weet dat alle kandidaten erbij gewonnen hebben." In het vorige seizoen begonnen trouwens vijf van de acht gekoppelde duo's een relatie.

Frances Lefebure is er naar eigen zeggen van geschrokken hoe moeilijk het is voor mensen met een beperking om te daten. "Dat is sowieso al niet simpel, met het hele online gebeuren dat de laatste jaren bij daten is komen kijken, laat staan dat je een beperking hebt die je sociale leven belemmert." In 'Hotel Römantiek' koppelde Frances al senioren, maar ze ziet eigenlijk niet echt een verschil met 'Cupido Ofzo'. "Ieder van ons is op zoek naar de liefde en naar iemand om zich aan te warmen, of je nu jong of oud bent, of leeft met een beperking."

'Cupido Ofzo' is volgens Frances Lefebure een heel nuttig programma. Ze heeft er in ieder geval een superwarm gevoel aan overgehouden.

Tekst: Nico Vanaken

Download onze app voor Android of iOS