.
Frances Lefebure
donderdag 18 juni 2020

Frances Lefebure deelt hartverwarmend nieuws

Daar kan ik nu es van bleiten

Niet alles draait momenteel rond COVID 19 en dat is maar goed ook. Frances Lefebure deelde donderdag hartverwarmend nieuws dat een rechtstreeks gevolg is van één van haar acties in 'Make Belgium Great Again'. Tijdens dat VTM-programma probeerde Frances tv-kijkend Vlaanderen ervan te overtuigen om een pleegkindje in huis te nemen. En dat leverde een mooi resultaat op.

640 kindjes hebben het voorbije jaar een warme thuis gevonden bij een pleeggezin. Dat is een stijging van 9 procent in vergelijking met vorig jaar. Daar kan ik nu es van bleiten, schreef Frances donderdag op Instagram.

In Vlaanderen wachten bijna 1000 kinderen op een geschikt pleeggezin. Door enkele hardnekkige vooroordelen en misverstanden over pleegzorg, zijn er aanhoudend te weinig kandidaat-pleeggezinnen om elk kind een warme plek te kunnen bieden. Frances ging in Make Belgium Great Again' op zoek naar mensen die nog plek hebben in hun huis en in hun hart en daar is zij duidelijk in geslaagd. 640 Kinderen hebben weer een thuis.