.
News Image

Fout gsm-nummer levert Stefaan Degand lief op

De liefde lacht Stefaan Degand toe.


Het is ondertussen twee jaar geleden dat acteur Stefaan Degand door een hel ging: zijn vrouw overleed aan de gevolgen van een bacteriële meningitis. Alsof dat nog niet genoeg drama is, overleed ook hun ongeboren kindje Bo. Hoewel Degand lange tijd eenzaam was, besloot hij verder te gaan met zijn leven, dat vertelt de acteur deze week in Humo. QToen Julie gestorven was, had ik twee keuzes: met de gordijnen dicht in volstrekte eenzaamheid leven, of handelen. Ik heb voor het tweede gekozen. Ik probeer vooral leuke dingen te doen. Dikwijls is dat doen alsof, hè. Vaak voel ik me oprecht eenzaam, vooral in grote groepen. Maar ik verzet mij tegen de eenzaamheid, omdat ze niet goed voor me is.”



Stefaan Degand probeerde in het verleden de liefde een handje te helpen. Ik heb eens voor de grap Tinder geïnstalleerd bij een kameraad. We zijn nu twee jaar verder en ondertussen is hij getrouwd met een Tinder-date. Ze hebben samen zelfs een tweeling op de wereld gezet. “Zelf heb ik Tinder nooit gebruikt. Ik heb zelfs de Messenger-app van m'n gsm gegooid, omdat ik berichten kreeg als: 'Ik ben een alleenstaande vrouw en begrijp je situatie, ik ben ook mijn man kwijt. Kunnen we eens afspreken om iets te gaan drinken?' Daar heb ik geen zin in. Het leven bestaat uit toeval: toevallig - páts! - iemand tegenkomen.”



Door een impulsieve daad heeft Degand een nieuwe vriendin in zijn leven. “Ik had iets heel stoms gedaan, en ik weet nog steeds niet goed waarom. Ik trad met de filharmonie op in de Elisabethzaal, en ik zei plots tijdens dat concert: 'We komen nu aan het belangrijkste punt van de avond: vrouwen tussen de 35 en 40 die iets met mij willen gaan eten, kunnen me bellen op dit nummer: (zegt zijn gsm-nummer).' Terwijl ik dat zeg, besef ik dat ik m'n echte nummer aan het geven ben. Iedereen lachen, maar na de voorstelling had ik 80 gemiste oproepen! Gênant. Na afloop stond er buiten een meisje op me te wachten: 'Ik probeerde je te bellen, maar ik had een cijfer fout.' Ik gaf haar het goeie nummer, waarop zij: 'Gaan we dan nu iets drinken?' We hebben gepraat tot zes uur 's ochtends, en voilà.”



Het volledige interview lees je deze week in Humo.


Bio van Stefaan Degand

Meer Over:

Stefaan Degand