.
News Image

Footloose, the Musical deze zomer in Oostende

Opnieuw zomermusical in Oostende.


Footloose, the Musical is momenteel aan het touren in de UK, maar komt deze zomer naar Kursaal Oostende. De musical staat voor het eerst in de originele versie in België. Gareth Gates is het grote uithangbord van de tournee. In Oostende zijn er in totaal 14 shows, van 26 juli tot 6 augustus.


Indrukwekkend spektakel



De musical is een indrukwekkend geheel met 16 acteurs op het podium. Die acteren niet alleen, maar zingen, dansen en bespelen live een muziekinstrument. Technisch bijzonder moeilijk en uniek in de musicalwereld. Het orkest bevindt zich meestal achter de coulissen of in de befaamde orkestbak, maar in Oostende zullen er saxofonen, gitaren, klarinetten, dwarsfluiten, mondharmonica’s en twee piano’s te zien zijn op scène. De live-muziek bevat verschillende wereldhits zoals Holding Out for a Hero, Almost Paradise, Let’s Hear it for the Boy en het onvergetelijke Footloose.


Gareth Gates, bekend van het nummer Anyone of us is het uithangbord en vertolkt de rol van Willard. In het Verenigd Koninkrijk werd hij een levende legende nadat hij tweede werd in Pop Idol. Gates kampt al zijn hele leven met een stotterprobleem en neemt daarom dikwijls een stemcoach onder de arm tijdens interviews. Op het podium ondervindt hij hier echter geen last van.




De musical gaat over de tiener Ren die na de dood van zijn moeder van Chicago naar Bomont verhuist. Ren is bezeten door muziek en dansen, maar dat is in Bomont verboden. Dominee Moore is er tegen omdat zijn zoon na een nachtje fuiven is omgekomen in een ongeval. Ren blijft volhouden en kan de dominee overtuigen een dansavond te organiseren.


Footloose, the Musical wordt gebracht in de originele Engelstalige versie. Er worden vertalingen voorzien via projecties en televisieschermen in het Nederlands en het Frans. De tournee zal van 26 juli tot en met 6 augustus 2017 halt houden in Oostende. De ticketprijzen variëren van 44 tot 69 euro en zijn te koop via www.footloosebelgie.be

Bio van Gareth Gates

Meer Over:

Gareth Gates