.
News Image

Flip Kowlier geeft uniek toegankelijk concert in AB

Intro viert 15e verjaardag met concert Flip Kowlier.

Op zaterdag 1 maart organiseert Intro vzw een integraal toegankelijk concert van Flip Kowlier in de Ancienne Belgique in Brussel. Die dag viert Intro haar 15e verjaardag. Intro voorziet de nodige aanpassingen voor personen met een fysieke handicap, blinden & slechtzienden, doven & slechthorenden, personen met een verstandelijke beperking, enz. Opvallend is dat personen met een handicap ook meehelpen met de opbouw van dit unieke concert. Het concert wordt georganiseerd samen met Nationale Loterij, Thuiszorgwinkel en Studio Brussel.

Om personen met een handicap optimaal te laten genieten van het concert, zorgt Intro voor de nodige extra faciliteiten: er is een aparte rolstoelzone, vóór het concert vindt er een voeltoer plaats voor blinden & slechtzienden, er worden tolken en een ringleiding voorzien voor slechthorenden, een verzorgingsruimte ism Thuiszorgwinkel en extra toegankelijk sanitair. Maar vooral: zowel mensen met als zonder handicap zijn welkom op het "Cirque vor ollemale" concert van Flip Kowlier.

Op de dag zelf wordt het AB team extra versterkt met personen met een handicap. Zij worden ingeschakeld bij de security, aan het onthaal en aan de bars. Ze assisteren de technici en ondersteunen de productieploeg.

Bart Parmentier, Directeur van Intro vzw: "De toegankelijkheid van evenementen ging er in de voorbije 15 jaar op vooruit. Intro is verheugd dit in de AB te kunnen vieren met een concert van Flip Kowlier, dat voor iedereen toegankelijk is. Dat de AB ook zelf voorstelde om mensen met een handicap te betrekken bij de organisatie, maakt het alleen maar specialer. 4 jaar geleden organiseerden we een gelijkaardig concert, van Channel Zero. Net zoals toen kunnen wij deze dure productie mogelijk maken dankzij de steun van de Nationale Loterij. Tijd voor een uniek feest dus, om daarna verder te werken aan een nog toegankelijker aanbod van evenementen."

David Zegers, Marketing Directeur van de AB: "AB maakt er een punt van om voor iedereen toegankelijk te zijn. De samenwerking met Intro is een mooi vervolg op één van de reünieconcerten van Channel Zero dat in 2010 volledig toegankelijk werd gemaakt voor personen met een handicap. Intern was iedereen meteen enthousiast om personen met een handicap in te schakelen tijdens het productieproces. Maar hier blijft het natuurlijk niet bij: personen met een handicap worden hier het hele jaar door goed begeleid om in optimale omstandigheden van het concert te genieten."

Download onze app voor iOS of Android