.
Flip Kowlier
zondag 15 mei 2022

Flip Kowlier: “Dat was de beste beslissing van mijn leven”

Hij raakte geen druppel meer aan

Hij is één van de vele bekende medemensen die de afgelopen jaren besloten om te stoppen met het drinken van alcohol: Flip Kowlier. Al bijna 10 jaar lang raakt hij geen druppel meer aan, en hij staat nog altijd volledig achter die keuze.

“Dat was een zalige beslissing. Meer zelfs: de beste beslissing van mijn leven! In het begin was het wennen, dat geef ik toe. Niet dat ik het moeilijk vond, maar die plotse switch was vreemd. De mensen vinden het ook raar als je plots niets meer van alcohol drinkt. Maar mij heeft het alleen maar deugd gedaan”, reageert Flip enthousiast in Primo.

Flip barste van de energie en voelde zich helderder dan ooit. In die tien jaar heeft hij nooit nog bewust een druppel alcohol aangeraakt, al ging het wel een keer per ongeluk.

“Ik dacht eens dat ik een non alcoholisch drankje aan het drinken was, maar het bleek toch een cider te zijn. ‘Mens, dat is goed’, dacht ik. Maar mijn alarm ging niet meteen af.”

Gelukkig voor Flip was hij geen lastige drinker, maar eerder het plezante type. “Een pintje werden er twee en voor ik het wist zat ik aan tien of meer. En ik merkte gewoon dat het mijn leven in de weg begon te zitten. Ik moet ook toegeven: stoppen met drinken, het is iets vreemds. Ik werd soms overvallen door een soort gêne omdat ik geen wijn bestelde op restaurant. Gelukkig wordt het niet drinken al wat meer geaccepteerd.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Flip Kowlier

Meer Over:

Flip Kowlier