.
News Image

Financieel drama voor makers Iedereen Beroemd

Bekende namen lokken niet altijd veel volk...


Bij Judas TheaterProducties hebben ze de afgelopen maanden met de handen in het haar gezeten. De ticketverkoop voor de theaterversie van Iedereen Beroemd liep al van in het begin stroef. Ondanks het feit dat rregisseur Frank Van Laecke een topcast had samengesteld en Jelle Cleymans voor de muziek zorgde, liep het publiek niet echt warm om tickets te kopen voor deze musical. Joke Emmers, Sven De Ridder, Nele Goossens, Peter Thyssen, Bert Verbeke, Ianthe Tavernier en Steven Colombeen krijgen niet alleen een vrij weekend maar hebben ook de komende weken plots enkele gaten in hun agenda.

Judas TheaterProducties heeft namelijk besloten om de voorstellingen van dit weekend én de daaropvolgende tournee te schrappen.

Soms lukt het, soms niet. Aanstaande zaterdag 23 maart spelen we onze laatste voorstelling van Iedereen Beroemd, schreef bezieler Sam Verhoeven donderdag op Facebook. We hebben met een fantastisch, getalenteerde ploeg een voorstelling gemaakt die voldeed aan alles waar we voor staan, en toch is het niet gelukt. Een bittere, verdrietige pil, vooral omdat deze voorstelling meer verdient, veel meer..., gaat de producent verder.Op de site van het CC van Leuven lezen we deze mededeling: Judas Theaterproducties heeft zopas de tournee van ‘Iedereen Beroemd’ volledig geannuleerd. De oorzaak blijkt een foute inschatting en uitvoering van het decor waardoor het ongeschikt is om te reizen. Ook de onderzochte alternatieven bleken (artistiek) niet geschikt. Wij kunnen ons enkel neerleggen bij deze beslissing en ons excuseren voor het ongemak. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.Iedereen Beroemd is niet de enige theatervoorstelling die het moeilijk heeft gehad. Steeds meer producenten hebben het moelijk om de zaal gevuld te kregen. Dat heeft volgens verschillende mensen te maken met het feit dat mensen massaal naar 40-45 gaan kijken. De toch wel vrij hoge ticketprijzen daar zorgen ervoor dat mensen besparen op andere voorstellingen.