.
News Image

Film Vlaamse regisseur op shortlist voor Oscars

Sahim Omar Kalifa's Bad Hunter op shortlist voor Oscars.


Bad Hunter van de Koerdisch-Vlaamse regisseur Sahim Omar Kalifa is één van de 10 titels die dit jaar op de shortlist voor de Oscar van Beste Korte Film staan. Dat maakte de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) donderdag bekend. Op 14 januari presenteert de Academy de genomineerden, op 28 februari de winnaars. Met Bad Hunter brengt de Koerdisch-Vlaamse regisseur het verhaal van de 19-jarige Bahoz die dagelijks gaat jagen in de bergen. Zijn strooptochten leveren niet veel op, maar op een dag verandert zijn leven voorgoed.



Bad Hunter viel eerder al prijzen op de festivals van o.a. Montréal (Juryprijs voor Korte Film), Valladolid (Silver Spike), Dubai (Juryprijs), Bahrein (Beste Kortfilm) en Austalië (Speciale Juryprijs op Flickerfest). In eigen land was de film o.a. ook te zien tijdens de kortfilmfestivals van Leuven, en Brussel, en de filmfestivals van Oostende en Bergen. In Bergen werd Bad Hunter uitgeroepen tot Beste Internationale Kortfilm, in Brussel kreeg hij een speciale vermelding.

Na eerdere successen met zijn korte films Land of the Heroes, Baghdad Messi en nu ook Bad Hunter, is Sahim Omar Kalifa momenteel in ontwikkeling van zijn eerste speelfilm, Zagros. De productie is in handen van A Private View (Aanrijding in Moscou, Trouw met mij, Vincent en het einde van de wereld), het Gentse productiehuis van Dries Phlypo en Jean-Claude Van Rijckeghem die ook voor de productie van Bad Hunter tekenden.

Van Rijckeghem schreef samen met Kalifa het scenario van Bad Hunter. De fotografie was in handen van Kamiran Betasi, de montage werd gedaan door Joren Desmidt en Alain Dessauvage. Johan Hoogewijs verzorgde de muziek.


Bio van Sahim Omar Kalifa

Meer Over:

Sahim Omar Kalifa