.
News Image

Film met Jelle De Beule in wereldpremière in Rotterdam

Film van Anke Blondé première op Internationaal Filmfestival van Rotterdam.


The Best of Dorien B., het speelfilmdebuut van Anke Blondé, is geselecteerd voor het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR, 23 jan-3 feb). Dat maakte de festivalorganisatie zonet bekend. Het komisch drama met Kim Snauwaert en Jelle De Beule in de hoofdrollen zal in Rotterdam in wereldpremière gaan en opent er de Big Screen Competition als onderdeel van de Voices-sectie.



The Best of Dorien B. is een komisch drama over een vrouw die zichzelf herontdekt in het midden van alle gekte die haar omringt. Het titelpersonage Dorien heeft alles om gelukkig te zijn: een succesvolle man, twee schattige kinderen en een dierenartsenpraktijk vol kleine huisdieren. Maar wanneer ze haar ouders betrapt op jarenlang overspel en haar man wel erg close blijkt te zijn met een collega, begint ze te twijfelen. Een telefoontje met slecht nieuws is de druppel. Ze voelt zich verloren, kan bij niemand terecht. Dorien evalueert haar leven, is dit het dan?



Hoofdrolspelers Kim Snauwaert en Jelle De Beule maken in The Best of Dorien B. beiden hun debuut op het grote scherm. Daarnaast zijn er belangrijke bijrollen voor Katelijne Verbeke, Wine Dierickx en Dirk van Dijck. De fotografie is van David Williamson, Axel Skovdal Roelofs monteerde en Rutger Reinders deed de muziek.


Anke Blondé schreef het scenario voor haar speelfilmdebuut samen met Jean-Claude van Rijckeghem. De productie is van Dries Phlypo en Jean-Claude van Rijckeghem voor A Private View (Zagros, Vincent, Aanrijding in Moscou), in coproductie met het Nederlandse Viking Film. Kinepolis Film Distribution brengt de film in september van dit jaar in de Belgische zalen. Sales agent BE For Films verkoopt de film internationaal.



The Best of Dorien B. kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz

Bio van Jelle De Beule

Meer Over:

Jelle De Beule