.
Filip Peeters
zaterdag 15 januari 2022

Filip Peeters verloor zijn mama: “ik kijk er met gemengde gevoelens op terug”

"Ze koos voor euthanasie"

22 jaar geleden werd de mama van Filip Peeters geconstateerd met de diagnose van borstkanker. Twee jaar geleden vonden ze uitzaaiingen en die werden haar fataal. In 2021 moest de acteur afscheid nemen van zijn mama, die koos voor euthanasie.”

“Mama koos voor euthanasie en dat was heftig. Op een bepaald moment zei ze: ‘nu is het genoeg. Het heeft geen zin hier nog verder te liggen creperen.’ De datum voor het ultieme afscheid stond vast en ik kijk daar met gemende gevoelens op terug. Ik voelde alle warmte en alle liefde van een gezin dat herenigd naast het bed stond. Maar tevens was er dat ongenadige, dat hartverscheurende”, blikt Filip terug in Dag Allemaal.

De dagen nadat de mama van Filip de beslissing had genomen herleefde ze weer eventjes helemaal. Filip vroeg nog een paar keer of ze wel zeker was, maar haar beslissing stond vast. “Toen het zover was, hield ik mama vast en voelde ik hoe het leven wegglipte uit de vrouw die me op de wereld heeft gezet. Dat was bijzonder pijnlijk en toch werd haar leven op die manier mooi afgerond. Het waren schone maar ook zeer triestige momenten.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Filip Peeters

Meer Over:

Filip Peeters