.
Filip Peeters
woensdag 22 december 2021

Filip Peeters acteerde zich een weg naar de vrijheid

Hij werd opgenomen in de psychiatrie

Filip Peeters kennen we vooral als populair Vlaams acteur. ‘ Salamander’, ‘De Hel Van Tanger’, ‘Loft’, enzovoort, de acteur heeft enkele mooie films en series op zijn palmares staan. Momenteel staat hij in zijn pop-up taartenbakkerij waar hij volop tarte-tatins verkoopt.

Net zoals heel wat acteurs trok ook Filip naar Studio Herman Teirlinck. Maar een legerdienst stak daar in het derde jaar een stokje voor. “Ik vond de dienstplicht pure tijdverspilling en wilde me laten afkeuren. Ik besloot geen woord te zeggen, maar dat bleek niet zo’n originele tactiek. ‘Bestel maar weer een ambulance, ’t is hier weer zo één’ zeiden ze daar.

Filip had er veel voor over om van zijn legerdienst af te raken en schakelde een versnelling horen toen hij werd opgenomen op de gesloten afdeling psychiatrie van het Militair Hospitaal. “ Al na één dag opleiding klopte ik aan bij de psychiater. Ik beweerde dat ik depressief was en begon hartverscheurend te janken Dat heb ik een paar keer herhaald. Ik speelde dat ik een agressieve drankverslaafde homo was en dat waren twee goede reden om afgekeurd te worden”, lacht Peeters in Dag Allemaal.

Bio van Filip Peeters

Meer Over:

Filip Peeters