.
News Image

Felix van Groeningen uitgenodigd voor AMPAS lidmaatschap

Felix van Groeningen is bij de 271 filmprofessionelen die dit jaar door de Academy of Motion Picture Arts & Sciences (AMPAS) worden uitgenodigd om lid te worden.

Felix van Groeningen is bij de 271 filmprofessionelen die dit jaar door de Academy of Motion Picture Arts & Sciences (AMPAS) worden uitgenodigd om lid te worden. De nieuwe leden zullen tijdens een by-invitation-only event in september tot de Academy toetreden. Zij zullen vanaf dan ook kunnen meestemmen voor de Oscars. Eerder dit jaar was het door van Groeningen geregisseerde The Broken Circle Breakdown genomineerd voor een Oscar.

'Deze filmprofessionals behoren tot de meest getalenteerde, creatieve en meest gepassioneerde leden van onze industry,' verklaarde AMPAS President Cheryl Boone Isaacs. 'Hun bijdragen aan film hebben mensen van over de hele wereld geëntertaind en we zijn dan ook trots om ze bij de Academy te verwelkomen.'

Andere bekende nieuwe leden zijn o.a. Michael Fassbender, Lupita Nyong'o, Paolo Sorrentino, Thomas Vinterberg, Pharrell Williams, Bruno Van Zeebroeck (visuele effecten in o.a Public Enemies), de Frans-Belgische Chantal Akerman en Didier Brunner (Les triplettes de Belleville). Volgens insiders is het vrij ongewoon dat iemand na een eerste nominatie al wordt uitgenodigd om toe te treden tot de Academy. Toch gebeurde dit twee jaar geleden ook al eens met Michaël R. Roskam (Rundskop).

De 271 zijn de enige professionals die dit jaar van AMPAS een uitnodiging ontvangen om toe te treden tot de Academy.

Bio van Felix Van Groeningen