.
Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen
maandag 19 december 2022

Felix Van Groeningen moest leren loslaten

Met de hele ploeg op een gletsjer en toen viel iemand flauw

Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch hebben hun film ‘De acht bergen’ gereleased voor het publiek. Bloed, zweet en tranen zijn er gevloeid om de film te maken maar uiteindelijk mag het resultaat er zijn.

Dergelijke projecten zorgen ervoor dat je geconfronteerd wordt met zaken die je niet in de hand hebt. “Ik weet nog dat we met de hele ploeg op een gletsjer zaten en nog twee uur hadden om een scène te draaien. Plots bleek dat er iemand was flauwgevallen. En dat de walkietalkies niet werkten”, vertelt Felix aan Het Nieuwsblad.

Sommige regisseurs halen energie uit zo’n problemen maar Felix niet. “Ik heb een stap terug moeten zetten, mede dankzij mijn directeur fotografie Ruben Impens. Die zei: Leer loslaten, je kunt niet alles controleren”.

“De logistiek die bij zo’n film komt kijken, is enorm. Dat is niet alleen een oefening in organiseren en loslaten, maar ook in vertrouwen hebben”, onthult Charlotte aan Het Nieuwsblad.

“Uiteindelijk moet je aanvaarden dat het zal zijn wat het zal zijn en beseffen dat je niet tegen alles kunt vechten”, aldus Felix.

Bio van Felix Van Groeningen, Charlotte Vandermeersch en Ruben Impens