.
Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen
zondag 25 december 2022

Felix Van Groeningen: “Geen tijd om ruzie te maken als koppel”

Geen plek voor lange tenen op de filmset

Charlotte en Felix waren heel efficiënt als het aankwam op snel hun discussies oplossen en geen ruzie te maken op de set.

“Hadden we een discussie of het begin van ruzie? Oké, zeiden we dan, we gaan door, de wereld wacht op ons, meer dan dit kunnen we ons niet veroorloven. Op die discussie kwamen we dan ook niet terug, wat je in het dagelijkse leven wel zou doen”, zo vertelt Felix Van Groeningen aan Het Nieuwsblad.

Ook Charlotte was blij dat ze alle discussies steeds zo snel konden oplossen. “We wisten dat we een hoger doel dienden: we waren een film aan het maken. Onze eigen lange tenen ging dat doel niet in de weg staan. Gewoon sorry zeggen, je ego loslaten, je kwetsuren, alles wat maakt dat jij beledigd kunt zijn”, vertelt Charlotte aan Het Nieuwsblad.

In het dagelijks leven doen de meeste mensen dit niet. Dan duurt het loslaten vaak dagen, weken of bij sommigen zelfs maanden.

Op de filmset moet je vooruit om je project te laten slagen dus is de enige optie daar om te zeggen: “Oké, we zien elkaar graag, we zien dit filmproject graag, hup, vooruit.”

Bio van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch