.
Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen
woensdag 16 juni 2021

Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch regisseren 'De acht bergen'

Koppel regisseert film in Italië.

De opnames van de boekverfilming 'De acht bergen'van Paolo Cognetti door Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch zijn net in Noord - Italië gestart, dat meldde Variety.

Voor Felix en Charlotte is dit hun eerste samenwerking als regisseursduo. Ze wisten een fantastische Italiaanse cast aan hun zijde te scharen. Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi en Elena LIetti vertolken de hoofdrollen in dit fantastische verhaal.

“Om dit diepmenselijke, epische verhaal tot leven te brengen, graven we diep en klimmen we hoog, hoger dan we ooit zijn geweest”, zeiden de co-regisseurs. “We zijn dankbaar en verheugd dat de meest briljante acteurs van Italië deze reis met ons maken. Deze film zal bergen verzetten’, aldus Felix en Charlotte.

'De acht bergen'brengt een verhaal over vriendschap tussen vaders en zonen en over de levenskeuzes die we daarbij maken, tegen de achtergrond van enkele monumentale bergen die zowel fysiek als mentaal een inspanning vergen. Het is een universeel verhaal over de meedogenloze zoektocht naar onze eigen identiteit maar ook tegelijkertijd naar eerlijkheid tegenover anderen en ons zelf.

Bio van Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch