You are here

Felice tien jaar geleden overleden

09/10/2019 06:24-

Wij zijn hem nog niet vergeten.

Weet u nog waar u was toen u tien jaar geleden vernam dat Dré Steemans overleden was? Wij wel…op onze redactie. Het was vroeg in de ochtend toen wij een tip kregen dat Felicé overleden was. Amper een week ervoor vierde hij nog zijn 55ste verjaardag, wij konden het nieuws dan ook niet geloven. Geen enkele krant bracht het nieuws, ook op de sociale media was er nog iets gepost. Wat het een hoax of realiteit? Via via via konden we aan het nummer van zijn partner Jo geraken. Toen die opnam en wij onszelf voorstelden, werd de telefoon doorgegeven aan de man die jarenlang het management van Dré deed. Voor ons een signaal dat onze tipgever het bij het rechte eind had en dat werd werd uiteindelijk bevestigd. Dré Steemans was overleden aan de gevolgen van een hartaanval.

De kijker kende Dré Steemans als Felicé, als de altijd even energieke presentator en showbeest. De presentator van onder andere ‘Het Swingpaleis’, ‘Incredibile’, ‘1000 Seconden’ en tal van andere programma’s voor de openbare omroep en het toenmalige VT4 en VIJFtv. Maar wie herinnert zich niet de meer dan gezellige babbels in ‘Vrouwentongen’ van Leen Demaré op Radio Donna?

Vandaag is een trieste maar tegelijk ook vrolijke dag voor wie Dré gekend heeft. En dat zijn best veel mensen. Dré Steemans was mogelijk nog geliefder dan zijn alterego Felicé. In tegenstelling tot Yasmine enkele maanden geleden is er wellicht geen groot eerbetoon op radio en televisie. In de plaats zetten wij dan maar één van de cd’s uit de Swingpaleis-reeks op en horen we Felicé in gedachte meezingen. Neen, hij is nog niet vergeten en dat mag hij nooit worden.

Meer nieuws over:

Felicé

Gerelateerde foto's:

Swingpaleis Live On Stage

Felicé - Antwerpen - 31/03/2005

Gerelateerde bio's: