.
News Image

Feestelijke kookinspiratie van Jeroen Meus

Jeroen Meus helpt met het nationale kerstmenu.


Jeroen Meus zorgt voor de start van de kerstvakantie al voor heerlijke inspiratie voor de kerstmaaltijd. Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 december is Het nationale kerstmenu te zien in Dagelijkse kost. Wat staat er op het menu?


  • Maandag 16/12: Jeroen maakt drie heerlijke hapjes op mee uit te pakken op kerstavond: oester met pancetta, wildpaté met peperkoek en kweepeer en champignon-kaaskroketje met peterselie;


  • Dinsdag 17/12: een makkelijk maar fantastisch voorgerecht dat wordt gesmaakt door jong en oud: tartaar van zalm met avocado, appel en komkommer;


  • Woensdag 18/12: een warme vissalade, een romige saus en handgepelde grijze garnalen zijn de topingrediënten om kerstavond in stijl verder te zetten. Jeroen maakt brandade van kabeljauw met spinazie, wittewijnsaus en grijze garnalen;


  • Donderdag 19/12: een hoofdgerecht dat velen zullen lusten: hertengebraad met champignonsaus, rode kool, appel-knolseldermash en krokant gebakken aardappelwafeltjes.


  • Vrijdag 20/12: het ideale dessert om het kerstmenu mee af te sluiten: een hagelwitte kerstbûche met citroencrème en kokos.



Bio van Jeroen Meus