You are here

Feest voor Ilyas - kakelvers kinderboek

02/11/2017 16:30-

Een feestelijk verhaaltje voor de kleinsten over een verjaardagsfeest.

Ilyas wordt 2 jaar. Papa bakt een grote taart. Grote broer en mama versieren de kamer met slingers. De gasten zijn aangekomen. Het is tijd om de kaarsjes uit te blazen. Maar ... waar is de taart?

Een vrolijk kinderboek voor kleuters van 2 tot 5 jaar. Het feestelijke verhaal kan in verschillende talen worden voorgelezen door de vertaalde woordjes die je achteraan vindt: Arabisch, Turks, Frans, Pools, Sranantongo en Papiaments. Ideaal om samen tot 10 te leren tellen in het Nederlands.

Khadija Timouzar: auteur, pedagogisch coach en hulpverlener. Timouzar brengt diversiteit in kinderboeken zonder clichématig over te komen. Ze doorbreekt stereotypes wat maakt dat de boeken superdivers zijn en geschikt voor alle kinderen. Eerder schreef ze Een goal voor Imane.

Mijke Coebergh : illustrator. Coebergh brengt met haar prenten de diversiteit van onze samenleving tot leven. De rijkdom die dat biedt, komt op speelse wijze over zonder belerend of beladen te zijn.

SESAM is een intercultureel en participatief jeugdliteratuurproject voor en door kinderen en hun (groot)ouders in samenwerking met creatief cultureel divers talent. Haar doel is culturele en sociale diversiteit zichtbaar maken in haar kinderboeken zonder terug te vallen op clichés.