.
News Image

FC De Kampioenen-versie Monopoly is eerbetoon aan Johny Voners

Wanneer vond afscheid plaats?


Eén heeft mooi nieuws voor alle fans van FC De Kampioenen: de populairste en plezantste café-voetbalploeg van Vlaanderen krijgt nu ook haar eigen Monopoly-editie. Deze officiële Monopoly-versie blijft trouw aan het originele spelconcept, maar wordt in een Kampioenenjasje gestoken: alle locaties van het klassieke spelbord worden aangepast naar typische Kampioenenlocaties, de stations worden vervangen door de bekendste vervoersmiddelen uit de reeks, en ook de typische versnaperingen van de Kampioenen komen aan bod op het spelbord. Zo zal je bijvoorbeeld het duivenkot van Fernand kunnen kopen, kan je met Nero een hondenshow winnen en spreken we niet over ‘de bank’ maar over ‘de clubkas’. Maar: eerst heeft Eén hiervoor nog de hulp nodig van alle fans. Er is namelijk nog een leeg vakje op het spelbord. Iedereen kan via de poll op één.be stemmen hoe dit ingevuld moet worden.



Het Monopoly-bord bevat twee nutsbedrijven. In deze speciale Kampioenenversie worden deze twee vakken ingevuld door zaken die vaak in de reeks worden genuttigd. Als eerbetoon aan Johny Voners werd er al gekozen voor de dagschotel van Xavier. De fans kunnen vanaf dinsdagochtend 14 april via één.be stemmen op het tweede vakje:

- De Boma-worst

- Het botje van Neroke

- De chocomelk van Marc

- De orangeade van Maurice

- De porto van Carmen

- De pralines van Pascale

- De thee van Doortje

- Het vieuxke van Fernand



Het wordt volledig in handen van de fans gelaten, want het prentje met de meeste stemmen krijgt een plaats op het bord. Stemmen kan vanaf dinsdagochtend tot en met 20 april. Op dinsdag 21 april wordt het winnende vakje bekend gemaakt.



Deze limited edition van Monopoly ligt vanaf dit najaar in de winkels.


Bio van Johny Voners

Meer Over:

Johny Voners