You are here

Fc De Kampioenen stunten bij laatste opname

09/04/2017 13:30-

Het voetbalcomplex van Sint-Truiden is het decor.

Begin juli vinden er vier draaidagen van Fc De Kampioenen plaats in Sint-Truiden. Dan zullen ze daar een spectaculaire stunt filmen waarvoor men een beroep wil doen op ettelijke honderden figuranten, waar men later nog een oproep voor zal doen.
Op 20 december is er de première van “Kampioenen Forever” in Kinepolis Antwerpen. Voor het zover is vertrekken de acteurs op 9 mei naar Zuid-Afrika, waar ze op zoek zullen gaan naar nieuw voetbaltalent om het team van de ondergang te redden.
Van juni tot 9 juli vinden de laatste opnames van deze film plaats in België. De laatste vier daarvan zijn op Stayen, het voetbalstadion van Sint-Truiden. Regisseur Jan Verheyen vertelde aan Het Belang van Limburg dat de mensen uit Sint-Truiden veel enthousiasme toonden om mee te werken, zodat men snel tot een akkoord kwam. De finale van de film speelt er zich letterlijk af. Ronaldinho en co zullen het opnemen tegen een ploeg van DDT, voor wie zich écht De Kampioenen mag heten.
Het complex Stayen in Sint-Truiden heeft drie belangrijke troeven om de opnames er te laten plaatsvinden. Zo is er het kunstgras dat niet meer moet worden ingezaaid in de zomermaanden zoals bij andere clubs vaak wel gebeurt. Andere troeven zijn een passerelle aan de hoofdtribune die ze kunnen gebruiken voor de stunt en er is nog een hotel aan het stadion waar ze mensen te slapen kunnen leggen.
De derde Kampioenenfilm heeft een budget van 3,5 miljoen euro. Bij de vorige films kochten er ruim 700.000 mensen een kaartje in de bioscoop.

Tekst: Nico Vanaken

Meer nieuws over:

Fc De Kampioenen, Jan Verheyen

Gerelateerde foto's:

Voorstelling 100ste strip

Fc De Kampioenen - Antwerpen - 12/09/2018

Premiere Forever

Fc De Kampioenen - Antwerpen - 12/12/2017

Premiere Jubilee General

Fc De Kampioenen - Antwerpen - 20/10/2015

Setbezoek film

Fc De Kampioenen - Frankrijk - 28/06/2013

Setbezoek

Fc De Kampioenen - Frankrijk - 02/05/2013

Expo

Fc De Kampioenen - Antwerpen - 30/12/2010

De laatste foto's

Fc De Kampioenen

Walter Michiels

Fc De Kampioenen

FC De Kampioenen 20ste seizoen

Fc De Kampioenen - Brussel - 11/12/2009

Babyborrel Paulien

Fc De Kampioenen - Brussel - 19/01/2008

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz: