.
FC De Kampioenen Kerstspecial
dinsdag 9 maart 2021

FC De Kampioenen stoppen er definitief mee!

Cast trekt stekker uit populairste reeks ooit.

Komen er nog nieuwe afleveringen van FC De Kampioenen of niet, met die vraag zitten heel wat fans in hun hoofd. In Dag Allemaal vertelt actrice An Swartenbroekx deze week dat er een beslissing gevallen is. “Goh, nu moet ik even goed nadenken hoe ik mijn antwoord ga formulieren. Ik wil niemand voor het hoofd stoten, het ligt allemaal gevoelig. We zijn intussen met de hele ploeg acteurs samengekomen. Uiteraard waren niet alle meningen hetzelfde. We hebben lang vergaderd en zijn tot ’n consensus gekomen en hebben die aan de VRT meegedeeld. Daarover zal later gecommuniceerd worden. Ik mag niet voor de groep spreken, dat zou niet mooi zijn”, vertelt de actrice in Dag Allemaal. Voor An Swartenbroekx was de kerstspecial een orgelpunt. ‘We moeten nu met een heel schoon, warm gevoel terugblikken op een familie die dertig jaar lang fantastische comedy heeft gemaakt. En met dankbaarheid naar de VRT en het productiehuis dat de films maakte. Maar bon, dat is mijn mening”, besluit Swartenbroekx.

De VRT bevestigt het einde van FC De Kampioenen in Het Laatste Nieuws. "We zijn heel dankbaar voor wat de Kampioenen de voorbije jaren allemaal hebben gedaan voor de openbare omroep", reageert woordvoerder Hans Van Goethem. "Het grote succes van de kerstspecial betekende een mooi hoogtepunt. De acteurs zijn samengekomen en hebben besloten om op dit moment geen nieuwe afleveringen meer te maken”, klinkt het.


Eén ding is zeker: de VRT blijft FC De Kampioenen herhalen, de fans zijn nog niet van Bieke en de rest van de bende vanaf.

Bio van An Swartenbroekx