.
News Image

FAROEK toont beelden van schietpartijen binnen Antwerps drugsmilieu

Faroek rekent op de hulp van de kijkers.


Sinds de zomer van 2016 zijn er in Antwerpen een hele reeks van schietpartijen, brandstichtingen en granaataanslagen binnen het drugsmilieu. Het overgrote deel raakt niet opgelost door de omerta in het milieu. De federale gerechtelijke politie van Antwerpen doet nu een beroep op de kijkers van FAROEK. “Dit geweld moet stoppen,” zegt Roger Moorthamer van de federale gerechtelijke politie. “De daders trekken zich niets aan van de schade die ze aanrichten aan huizen of voertuigen van mensen uit de buurt die niets met het drugsmilieu te maken hebben, maar er wel het slachtoffer van worden.” Door bewakingsbeelden te tonen, hoopt de politie op tips van kijkers die het onderzoek in een stroomversnelling zullen brengen.

De politie van Gent is op zoek naar een man die waarschijnlijk twee keer een meisje heeft aangerand. Het gaat om erg jonge kinderen, van 10 en 11 jaar. De man sprak hen aan toen ze van school op weg waren naar huis. Hij betastte hen onder hun shortje. De politie toont in FAROEK een robotfoto van elk van de twee feiten. Vermoedelijk gaat het tweemaal om dezelfde man.



Een man wordt door drie jongeren van zijn fiets geduwd op het jaagpad langs de Dender in Denderleeuw. Hij belandt in het water en geraakt er niet meer uit. In plaats van hem te helpen, gaan de drie jongeren aan de haal met zijn fiets. De politie is op zoek naar getuigen.

Verder in FAROEK: een agressieve man deelt op de jaarmarkt in Sterrebeek een harde kopstoot uit, twee jonge daders overvallen een supermarkt in Berchem en dankzij nieuwe DNA-technieken hoopt de Cel Vermiste Personen een aantal cold cases te kunnen oplossen.



FAROEK, vanavond om 22.45 uur op VTM.


Bio van Faroek Özgünes