You are here

Faroek Ozgunes tijdje opgesloten in gevangenis

18/02/2020 19:28-

Reportage rond duivelskoppel breekt VTM-journalist zuur op.​

VTM-journalist Faroek Ozgünes is dinsdag tijdens het draaien van een reportage over het ‘Duivelskoppel’ opgepakt in Ivoorkust. Samen met een collega werd Faroek dinsdagnamiddag opgepakt en van zijn vrijheid beroofd.

Faroek is ondertussen weer een vrij man, wellicht dankzij de snelle reactie van VTM en de Belgische ambassade in Ivoorkust. In VTM NIEUWS van 19 uur vertelde Faroek Ozgünes over zijn verblijf in de gevangenis. “We zijn net vrijgelaten uit de gevangenis. We hebben daar zeven uur vastgezeten, enkel en alleen maar omdat we een stand-up aan het opnemen waren in de straat, met de gevangenis op de achtergrond”, reageert Faroek vanuit Ivoorkust. Faroek was naar Ivoorkust afgereisd om een reportage voor Telefacts te maken. Die uitzending is woensdagavond al op VTM te zien.

De politie pakte Faroek en zijn collega op, de twee werden uiteraard ondervraagd. “Dan zijn we overgebracht naar een ander lokaal, daar hebben we moeten wachten en op een bepaald ogenblik zijn dan Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote ook naar daar gebracht. Zij waren klaar om overgebracht te worden naar de gendarmerie nationale, voor een uitlevering vanavond, en we hebben dus de kans gehad om even met hen te praten en te vragen hoe het met hen is. Zij hadden intussen zelf ook al vernomen dat zij vanavond zouden worden uitgeleverd aan België. Hilde Van Acker zei: ‘ik wil het eerst zien voor ik het geloof’, Lacote zelf zag er eigenlijk heel slecht uit, kon het ook niet goed vatten. En hij denkt dat hij niet in staat is om de reis te maken, omwille van zijn gezondheidsproblemen”, reageert Faroek in VTM NIEUWS.

“Dus dat was eigenlijk wel vrij verrassend dat we plots in dezelfde ruimte waren met Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote en dat we daar toch even mee hebben kunnen praten. We waren daar met vier, even van onze vrijheid beroofd. Zij zouden vertrekken naar België, en het leek er bijna op alsof wij hun plaats zouden innemen in de gevangenis”, lacht Faroek tijdens de reportage. Zover kwam het gelukkig dus niet. Volgens hln.be is Faroek dankzij de hulp van Binnenlandse Zaken en de Belgische ambassade in Ivoorkust snel gelokaliseerd. Dankzij de tussenkomst van Buitenlandse Zaken werden de twee VTM-werknemers na een tijdje weer vrijgelaten.

Meer nieuws over:

Faroek Özgünes

Gerelateerde bio's: