.
News Image

Fantasy-auteur Tad Williams schrijft op het niveau van Game of Thrones

Tad Williams behoort tot de bestverkopende fantasy-auteurs.


De meester is terug! Het tweede deel van Tad Williams' gloednieuwe serie De Laatste Koning van Osten Ard



Tad Williams behoort tot de absolute top van de bestverkopende fantasy-auteurs van de afgelopen dertig jaar. Met zijn meesterwerk Heugenis, Smart en het Sterrenzwaard inspireerde hij de grootste auteurs van het moment tot het schrijven van hun eigen epische fantasy-reeksen, waaronder ook George R.R. Martin, Christopher Paolini, en Patrick Rothfuss.



Afgelopen najaar keerde Williams met het eerste deel van De Laatste Koning van Osten Ard na bijna vijfentwintig jaar terug naar de wereld van zijn meest geliefde personages. Eindelijk ging het verhaal weer verder.



Het tweede deel van De Kroon van Heksenhout ligt nu in de winkel!



In heel Osten Ard broeit het. Het machtige Nabban dreigt ten onder te gaan aan een verbeten broedertwist, de Nornen worden sterker, geholpen door verraad uit onverdachte hoek, en ook in de gebieden van de Tritsingers is het onrustig.



Ondertussen worstelt prins Morgan als erfgenaam van de troon van de Hoge Voogdij met zijn bestemming, ook al heeft de trol Kleine Snenneq zich opgeworpen als zijn gids, net zoals Binabik zich in het verleden over de huidige koning Simon ontfermde.



Terwijl vreemde voortekenen weinig goeds beloven, probeert ver van dit alles een prinselijke tweeling van wie in geen tientallen jaren meer iets is vernomen, ieder voor zich te ontkomen aan een leven waarvoor ze niet hebben gekozen.



'Williams heeft zichzelf overtroffen. De Kroon van Heksenhout is al bij verschijnen een klassieker; een boek dat je niet kunt wegleggen maar in één adem wilt uitlezen.' Kirkus