.
News Image

Familie-actrice Margot Hallemans brengt single 'Kinderspel' uit

Wat een geweldig nummer, wij zijn fan! 


Onlangs dook Familie-actrice Margot Hallemans met een achtkoppig orkest de studio in voor de opname van haar eerste CD-single. Het resultaat is Kinderspel. Het perfecte tipje van de sluier bij een voorstelling om naar uit te kijken... De gelijknamige voorstelling is een hartverwarmende muzikale vertelling, over een jonge vrouw die haar man verliest aan kanker. Hoe ga je verder als alleenstaande mama? En welke herinneringen koester je? Hoe blik je terug op die moeilijke periode van afscheid nemen? Allemaal vragen die een antwoord krijgen in het stuk Kinderspel waarin actrice Margot Hallemans de hoofdrol vertolkt. Geen verhaal over verdriet, maar ééntje over liefde en vele leuke dingen. Theaterhuis BANANN stond zelf in voor het script en de teksten van de hand van Bart Vandersmissen en Fleur Hendriks. Regisseur Manu Jacobs leidt het geheel in goede banen zodat Kinderspel vanaf 2022 op toernee kan gaan langs de vele theaters in Vlaanderen. Zanger-componist UDO schreef de muziek voor deze voorstelling die vanaf 27 januari 2022 te zien is in het Fakkeltheater te Antwerpen. Het is meteen ook de eerste muzikale voorstelling voor Margot. In de voorstelling sluit Margot af met de song Kinderspel. Op de CD-single is naast de orchestrale versie ook een unplugged versie te horen waar ze het nummer vertolkt met pianobegeleiding. De single Kinderspel van Margot Hallemans is beschikbaar vanaf 27 oktober via www.theaterhuisbanann.be en via alle grote muziekmedia zoals I-tunes, Apple Music, Spotify, Deezer, Amazon enz.



Bekijk hier de clip



Margot Hellemans: “Toen ik gevraagd werd voor deze voorstelling voelde ik mij super vereerd en ongelofelijk blij als een kind. Ik keek er meteen naar uit om me te storten in dit verhaal, dat me vast een zeker een nieuwe uitdaging zou bieden. ‘Kinderspel’ toont het kwetsbare verhaal van een jonge vrouw die de liefde voor haar zielspartner vertelt, muzikaal ontzettend mooi ondersteund door de oprechte muziek van Udo. Het is niet het triestige verhaal van een overleden, zieke echtgenoot. Wél een eerbetoon aan wat ons leven zoveel zin geeft: de meest pure vorm van onvoorwaardelijke liefde. Met ongelooflijk veel speelgoesting en trots vertolk ik de rol van Sofie. Ik neem je mee in haar reis van verdriet, kwaad- en kwetsbaarheid, zonder de liefde en de schone dingen van het leven te vergeten. Ik laat je wegzakken in je stoel. Niet van tristesse, wel van echte, eerlijke schoonheid die in het grote of kleine geluk van elke dag schuilt.”



Udo was meteen gewonnen voor deze samenwerking. “You had me at hello. Zonder nog maar één woord te lezen was ik al gepakt door het therapeutisch concept van het stuk: een jonge weduwe die vertelt over het omgaan met het verlies van haar man, over hun geluk en over de liefde voor hun dochtertje. De vorm, de sfeer en de intensiteit van de muziek staan dan ook nederig in functie van het verhaal, zodat je als toeschouwer met een knipoog en een lach mee kan surfen op de golven van immens gemis.”



Regisseur Manu Jacobs kijkt uit naar de samenwerking met Margot Hallemans. Ik had het plezier om het arrangement te schrijven van deze single en de muzikale leiding ervan te verzorgen. Soms krijg je ‘werk’ en soms krijg je een cadeau: dit is overduidelijk een cadeau. Niet alleen was het heerlijk om met de muziek van Udo aan de slag te mogen gaan, het was ook fantastisch om met Margot te mogen werken. Margot is erg gepassioneerd met haar vak bezig en is enorm perfectionistisch, wat ik in mezelf ook herken. De klik was er dus heel snel. Ik kijk er nu al enorm naar uit om de regie van deze voorstelling op te nemen. Met dit integere script van Bart en Fleur en het talent van Margot hebben we alle ingrediënten voor een hartverwarmende topproductie.



Speeldata: 27 januari 2022 tot en met 6 februari 2022 in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater te Antwerpen.



Tickets & info volledige theatertour: www.theaterhuisbanann.be