.
News Image

Familie-actrice krijgt het zwaar te verduren

Patsy Van der Meeren uitgescholden voor “overloopster”.


Patsy Van der Meeren maakte dit voorjaar haar entree in Familie als poetsvrouw Gloria. Maar de actrice kreeg het zwaar te verduren en werd al snel uitgescholden. Wat was er aan de hand?



Patsy Van der Meeren combineert haar rol in Familie met een PR-job. Met twee jonge kindjes om voor te zorgen beleeft de actrice momenteel dus erg hectische dagen… Dat ze daarbij nog eens uitgescholden wordt maakt het er niet eenvoudiger op. Gelukkig kan Patsy Van der Meeren rekenen op de steun van haar ouders en kan ze nu ook genieten van vier weekjes verlof die ze samen beleeft met de kinderen. “En we gaan daar ten volle van genieten,” klinkt het bij de actrice in Primo.



Patsy Van der Meeren was tien jaar te zien als Marie in Thuis, maar die periode ligt alweer elf jaar achter haar. Na Thuis werd het erg stil rond de actrice, die het ook moeilijk had afscheid te nemen van Thuis. “Tien jaar heb ik mijn hart en ziel gegeven voor die serie, en ineens hadden ze me niet meer nodig. Dat deed pijn, dat geef ik toe,” klinkt het bij Patsy Van der Meeren. “Maar goed, een mens moet verder…”



Meermaals kreeg de actrice te horen dat die langdurige rol in Thuis haar toch een beetje verbrand had. Maar ondertussen kreeg ze een nieuwe kans, bij Familie dan nog wel. Een rol die ze met open armen ontving, maar de fans waren minder enthousiast. Patsy Van der Meeren ondervond aan den lijve dat televisiekijkers vaak moeilijkheden hebben om de realiteit van de fictie te onderscheiden. Zo werd ze in het begin uitgescholden voor “overloopster”, omdat ze de overstap van Thuis naar Familie maakte. Terwijl haar periode bij Thuis al elf jaar een afgesloten hoofdstuk was voor de actrice.



Patsy Van der Meeren wordt zelfs nog vaak aangesproken als Marie. “Bizar,” noemt de actrice het in Primo. Ten tijde van Thuis kreeg Patsy ook vaak te horen kreeg: “Maar jij kan dus echt zien?”, omdat haar personage blind was. Zelf heeft ze echter geen tijd om naar Thuis of Familie te kijken. Naast haar rol in Familie werkt ze nog deeltijds als verantwoordelijke voor de public relations van tankstation DATS24 en natuurlijk is er ook de zorg voor haar twee oogappels.



Jef wordt 7 jaar en Charlotte is 1,5. Patsy Van der Meeren geeft toe dat ze relatief laat aan kinderen begon. “Maar op mijn dertigste had ik helemaal nog geen kinderwens,” klinkt het bij de actrice in Primo. “Maar nu ik kinderen heb, vind ik dat echt een verrijking,” aldus de 42-jarige actrice. Aan de schoolpoort lijken de andere mama’s allemaal jongere zusjes van Patsy, maar zelf ziet ze daar geen graten in. “Een mens is maar zo oud als hij zich voelt. En ik voel me geen 42,” klinkt het opgewekt en vrolijk bij Patsy Van der Meeren.