.
Jasmijn Van Hoof in Familie
woensdag 5 juni 2019

Familie-actrice Jasmijn Van Hoof worstelt met verlatingsangst

Jasmijn Van Hoof onthult dat ze erg afstandelijk is…


Jasmijn Van Hoof beleeft in Familie momenteel een zwoele verhaallijn met Ian Thomas, maar ook in het echte leven staat de liefde centraal. Al moet de actrice wel toegeven dat ze eerder afstandelijk is in een relatie. En daarvoor heeft ze een bijzondere reden…

De 28-jarige Jasmijn Van Hoof is in het echte leven alweer bijna een jaar samen met Pieter-Jan en op hun relatie zit allerminst sleet. Ook al is de actrice niet altijd de gemakkelijkste persoon om mee samen te leven. “De verliefdheid is nog groot, al ben ik niet iemand die dat van de daken schreeuwt,” aldus Jasmijn Van Hoof in Story. “Ik ben vrij koel en ik kan mijn gevoelens niet goed verwoorden…” kent de actrice haar zwakke punten. “Pieter-Jan zou elke dag thuiskomen met bloemen of een cadeau en ik ben totaal niet romantisch. Volgens mij mist hij dat soms,” lacht Jasmijn Van Hoof. Gelukkig heeft Pieter-Jan veel geduld met zijn vriendin.

Jasmijn Van Hoof heeft echter wel een idee waarom ze zo afstandelijk en koel is in haar relatie. En ze probeert er dan ook echt aan te werken want ze beseft dat het gaat om angsten die momenteel haar liefdesleven bepalen. “Dat ik afstandelijk ben is een combinatie van bindings- en verlatingsangst. Denk ik,” onthult Jasmijn Van Hoof in Story. “Ik lees vaak zelfhulpboeken om nieuwe inzichten te krijgen in mijn denkprocessen.”

Die angsten hebben echter niets met haar huidige vriend te maken en Jasmijn vertelt Pieter-Jan dan ook vaak genoeg dat hij niet het probleem is. Integendeel, haar vriend helpt haar enorm. “Mijn lief heeft enorm veel geduld met mijn gesloten karakter,” aldus Jasmijn Van Hoof. En dat het goed zit in haar relatie bewijst het feit dat het koppel al heel snel ging samenwonen. “Zo snel gaan samenwonen gebeurde vooral uit praktische overwegingen,” aldus Jasmijn. “Het valt echter heel goed mee. We hebben dezelfde ideeën over hoe we onze vrije tijd willen invullen.” En dat was in haar vorige relatie wel eens anders…

"In mijn vorige relatie was dat anders, mijn ex en ik hadden een verschillend energieniveau,” aldus de actrice. Jasmijn en Pieter-Jan kennen elkaar dan ook al langer. Ze zaten samen op de filmschool. En ook voor de toekomst hebben ze plannen. Jasmijn Van Hoof heeft binnenkort een maand vakantie aangezien Familie er tussenuit knijpt in de zomer en het koppel zou graag een reis naar Thailand maken. Al is dat financieel niet zo vanzelfsprekend. “Pieter-Jan en ik willen graag op reis naar Thailand, maar we schuiven de organisatie op de lange baan. Als we geen betaalbare tickets vinden, wordt het een roadtrip door Zwitserland.” Een wereldreis zit er spijtig genoeg niet in voor het koppel. “Ik heb een appartement in Antwerpen gekocht,” aldus Jasmijn Van Hoof in Story. “Leuk om baas te zijn in eigen huis, maar als er iets kapotgaat, is het natuurlijk wel mijn verantwoordelijkheid. Gelukkig is Pieter-Jan handig,” lacht de actrice.

Bio van Jasmijn Van Hoof