.
Bilall Fallah en Adil El Arbi
maandag 21 september 2020

Familie-acteur Vincent Banic in nieuwe film Adil El Arbi en Bilall Fallah

Adil en Bilall weer in actie geschoten.


Het Belgische productiehuis LOS MORROS van Adil El Arbi en Bilall Fallah zetten hun eerste stappen in de Nederlandse filmindustrie en coproduceren de langspeelfilm MESKINA van regisseuse Daria Bukvić, in samenwerking met productiehuis NewBe. Beide regisseurs stappen graag mee in de film o.w.v. het interessante verhaal en de diverse cast. De Nederlands - Belgische komedie Meskina van Daria Bukvić vertelt het eigentijdse verhaal over een dertiger die haar eigen weg probeert te vinden ondanks alle verwachtingen en vanzelfsprekendheden die horen bij het ideaalbeeld van familie, liefde en werk. Ook de Belgische acteur Vincent Banić o.m. gekend als de jonge Guido Vandenbossche uit Familie, kreeg een belangrijke rol.

Het is een ongelofelijke leuke komedie die zowel mensen met onze roots als een breed publiek zal kunnen bekoren. Het is een eer om als producent deel uit te maken van de debuutfilm van Daria Bukvić aan de start van een mooie filmcarrière. We zijn al een aantal jaren aan het werken met NewBe om op die manier Vlaamse en Nederlandse films met elkaar te connecteren, zoals we ook met Patser gedaan hebben. Dit is de eerste film die Los Morros produceert met een andere regisseur als kapitein. In de toekomst hopen we nog meer debuutfilms te produceren van auteurs met een persoonlijke visie zoals Daria , aldus Adil en Bilall.

Omdat we al jaren groot fan zijn van zowel het talent, de visie als de smaak van Adil, Bilall en hun manager Ken Lambrechts spreken we al langer over verschillende filmprojecten. Dat ze nu Meskina hebben uitgekozen om zich als co-producent aan te verbinden, maakt ons nog voller van vertrouwen in het resultaat van de film, aldus Jeroen Koopman, Founder NewBe.

De opnames van Meskina gingen half augustus van start en eindigen eind september. Distributeur WW Entertainment brengt de film in januari 2021 uit in de Belgische bioscopen.

De regie is in handen Daria Bukvić (31). De succesvolle Bosnisch-Nederlandse theaterregisseur maakt met Meskina haar speelfilmdebuut. Bukvić maakte o.a. de theaterhit Melk & Dadels, een humoristische voorstelling over de levens van vier Marokkaans-Nederlandse actrices. 'De energie en girlpower die van Melk & Dadels afspatte neem ik mee in Meskina,om zo een nog groter publiek te inspireren met verhalen over de vrouw van nu. Nederland en België zijn er klaar voor Meskina.', aldus Daria.De cast van deze komedie is voornamelijk Nederlands waarbij de hoofdrol weggelegd is voor Maryam Hassouni (Soof). Naast haar zullen onder andere Soundos El Ahmadi (F*ck de liefde), Nasrdin Dchar (Mocro Maffia, Rabat), Bilal Wahib (Mocro Maffia), Oscar Aerts (Goede Tijden Slechte Tijden, Gooische Vrouwen), Olaf Ait Tami (Commando’s), Rachida Iaallala (Dunya & Desie, Broeders) Jouman Fattal ( Anne+) en Fahd Larhzaoui (Papadag) in de film te zien zijn.

Synopsis

Wanneer je als vrouw bijna dertig bent, verwacht iedereen van alles en nog wat van je. Leyla heeft geen man, geen kind, geen duidelijk carrièrepad en wordt daarom bestempeld als ‘Meskina’, een loser. Ze probeert tussen de luidruchtige meningen om haar heen haar eigen stem te horen en erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar eigenlijk gelukkig maakt. Maar tijdens haar zoektocht belandt ze in hilarische en herkenbare situaties.

De film wordt geproduceerd door NewBe in coproductie met BNNVARA, ROSE stories en Los Morros (Patser, Bad Boys for Life).

Download onze app voor Android of iOS