.
Maarten Cop
dinsdag 14 september 2021

Familie-acteur over onthaal bij Familie: "dat moment zal me altijd bijblijven"

"Hopelijk spelen we eens een scène samen. Dat zou zalig zijn!"

Het nieuwe seizoen van 'Familie' begon met één dode en ook een comeback. Jonas liet het leven tijdens zijn gevecht met Simon, maar de kijker werd enkele dagen later alweer verrast met heugelijk nieuws. Jelle Van den Bossche, de zoon van Bart en Brenda en broer van Hanne kwam terug naar België om er te studeren. Het is ondertussen al enkele jaren geleden dat het personage Jelle de serie verliet, toen gespeeld door Felix Jamaels. Het was dus tijd voor een nieuwe acteur om de rol op zich te nemen. Die eer viel te beurt aan maarten Cop.

“Een jaar geleden werd ik al eens gecontacteerd, om Raven te spelen”, vertelt Maarten aan Tv Familie. “Ik was toen niet vrij vanwege opnames voor ‘Hoodie’. Die rol ging vervolgens naar Aaron Blommaert en is hem op het lijf geschreven. Maar ik was heel blij toen de 'Familie' makers me begin dit jaar nog eens contacteerden voor een andere rol”, gaat hij verder. Momenteel combineert Maarten zijn rol in 'Familie' nog met zijn rol in ‘Hoodie’, maar daarvan heeft hij momenteel zijn laatste opnamedagen. “Daarna ben ik volledig beschikbaar voor 'Familie'.”

Toen Maarten op de set kwam, was hij behoorlijk onder de indruk van alles. Maar één moment zal hem nog het meeste bijblijven. “Mijn ontmoeting met Karen Damen! Als klein manneke was ik samen met mijn zus – fan van K3. We hadden de cd’s en films en zijn zelfs twee keer naar een show gaan kijken. Het idee dat ik nu in dezelfde serie als Karen speel… Da’s echt de max! Hopelijk spelen we eens een scène samen. Dat zou zalig zijn!”

Bio van Maarten Cop

Meer Over:

Familie Maarten Cop