.
Jo Hens in Familie
zondag 21 juli 2019

Familie-acteur Jo Hens onthult verhaal achter bijzondere tattoo

Jo Hens heeft bijzondere Nintendo-tatoeage.


Jo Hens kennen we allemaal als Niko uit Familie. De zingende acteur heeft alles om gelukkig te zijn, maar toch liep er in zijn jeugd het één en ander fout. Jo Hens heeft een erg hechte band met zijn twee broers en zijn zus, maar in hun jeugd verliep hun verstandhouding heel wat minder goed. Constant maakten ze ruzie.

“Pim, de oudste broer, is acht jaar ouder dan ik. Toen hij 16 was en volop aan het puberen was ik nog een kind van 8 jaar. Dat klikte niet,” geeft Jo Hens toe in Primo. En ook met zijn andere broer lag Jo overhoop: “Met Toon, die twee jaar ouder is, klikte het als kind wel heel goed. We deden alles samen. Maar ineens zat hij in zijn puberteit en ik nog niet. En we hebben toen heel veel ambras gemaakt,” herinnert Jo Hens zich. “We zijn allemaal karakterkes,” beseft Jo Hens. “En dan botst het al eens hé.” Maar zo’n tien jaar geleden kwam dan plotseling de kentering en werden ze beste vrienden. Hoe kwam dat zo plotseling?

“Mijn oudste broer nodigde me uit om mee te gaan naar ’n festival. En daar zat ik dan, met zijn vrienden. En dat lukte wonderbaarlijk. Dat heeft alles veranderd,” klinkt het bij Jo Hens in Primo. “Onze band met elkaar werd anders. Sindsdien zijn we echt vier vrienden. Ik was lange tijd de jongste van de hoop en ik moest gewoon mijn klep houden,” lacht de acteur. “Nu niet meer. We zijn vier volwassenen; we staan op gelijke voet. We hebben een onbreekbare band en we vinden het alle vier heel belangrijk dat die band in stand blijft,” aldus Jo Hens die in Primo onthult dat ze zelfs matching tattoos hebben. Heel bijzondere tattoos!

Samen met Pim, Toon en Lore heeft Jo Hens matching tattoos van het Nintendo-figuurtje Mario. De oudste broer Pim heeft een tattoo van Mario, Toon heeft er één van Luigi, Lore is Prinses Peach en Jo Hens zelf heeft op zijn linkerbil een tattoo van Toad, de kleinste van de hoop, lacht hij in Primo.

Jo Hens geeft toe dat hij erg gelukkig door het leven gaat. Al elf jaar zien we hem aan het werk als Niko in Familie en die job geeft hem een zekere rust. Zekerheid. “Dus kan ik daarnaast voor plezante projecten kiezen. Ik moet niets tegen mijn goesting doen.” Zo staat Jo Hens ook in de spektakelmusical 40-45 en zingt hij bij Level Six. De zingende acteur geeft toe dat hij gelukkig is als hij op een podium staat. Dat was al zo in zijn jeugd: “Ik moest in de klas altijd mensen aan het lachen maken en entertainen. En als ik daarin slaagde, was ik dolgelukkig, ook al betekende het dat ik straf kreeg of even op de gang moest gaan staan,” lacht Jo Hens.

Jo Hens is gelukkig en weet ook perfect te verwoorden wat dat geluk inhoudt. “Op het doodsprentje van mijn vokke, de vader van mijn vader, staat perfect uitgelegd wat volgens mij geluk is,” onthult Jo Hens in Primo. “Het kaartje hangt, sinds ik alleen woon, bij mij in huis. ‘Tracht elkaar gelukkig te maken: er is geen andere weg om het zelf te worden. En dat is heel eenvoudig. In de alledaagse dingen. De meeste mensen gaan het veel te ver zoeken. Het begint in je eigen huis van zodra het dag wordt.’ Jo Hens kan zich perfect vinden in deze definitie van ‘gelukkig zijn’.