.
Jaak Van Assche
maandag 18 januari 2021

Familie-acteur Jaak Van Assche krijgt ster op Walk Of Fame

Deze had hij zelf niet zien aankomen.

Geen openingsavond van Filmfestival Oostende dit weekend. Covid-19 besliste hier anders over. Het festival brengt met FFO Nights een spreiding van het festival doorheen het jaar, van zodra het kan en mag. Maar dit weekend werd er alsnog iets gevierd. Zo kreg Jaak Van Assche een ster op de Walk of Fame van Oostende.

De 80-jarige acteur speelde in talloze theater-, film- en tv-producties. Bij het grote publiek verwierf hij bekendheid voor zijn legendarische rollen als Jean De Pesser uit De Collega’s, Fernand Costermans uit F.C. De Kampioenen en recentelijk Frans Van As uit De Zonen van Van As. Jan Verheyen, die het genoegen had verschillende keren met Van Assche samen te werken, nam de laudatio voor zijn rekening. Verheyen legde de nadruk niet alleen op de veelzijdige professionele carrière van Van Assche, maar ook als aangename collega:

“Ik heb vijf films gemaakt met Jaak en kan met de hand op het hart zeggen dat de aangenaamste, best voorbereide, meest gedisciplineerde en immer welgezinde acteur met wie ik ooit de eer heb gehad om te werken.”

Bio van Jaak Van Assche

Meer Over:

Jaak Van Assche