You are here

Familie-acteur: “vroeger liep ik waggelend naar huis”

21/04/2019 08:40-

Opvallende bekentenis van 21-jarige Familie-acteur.

Yanni Bourguignon is niet meer weg te denken als Cédric in de VTM-serie Familie. In het najaar van 2017 nam hij de rol over en de 21-jarige acteur geeft toe dat hij dankzij zijn acteerwerk volwassener is geworden.

Cédric, het personage van Yanni Bourguignon, begon al snel een relatie met de vijftien jaar oudere Marie, een rol van Lien Van de Kelder, en Yanni geeft toe dat hij erg zenuwachtig was om die intieme scènes te spelen. “Ik herinner me nog dat ik veel stress had voor die eerste vrijscène,” onthult de acteur in Hallo, de weekendbijlage van Het Belang van Limburg. “Lien was de eerste persoon met wie ik op een set moest kussen. ik keek naar haar op omdat ik als klein manneke zeer grote fan was van ‘Zone Stad’ en nu stonden we samen voor de camera.” Toch wil Yanni het niet opblazen. “Je moet het niet groter maken dan het is. Aan zulke scènes gaan veel gesprekken vooraf met je tegenspeler, de regisseur… Dat is goed georkestreerd,” aldus Yanni Bourguignon. En dat is ook nodig. “Dat moet ook wel, want in vele scènes moet ik een palet aan emoties laten zien,” klinkt het bij de acteur.

Zelf valt Yanni Bourguignon ook wel op vrouwen die wat ouder zijn, maar vijftien jaar is natuurlijk wel veel. “Ik weet niet of een relatie met iemand ouder me zou lukken. Al denk ik ook niet dat er een leeftijd staat op ware liefde. Als de vrouw van je leven voor je staat, is die leeftijd maar een getal,” meent de jonge acteur.

Yanni Bourguignon geeft toe dat hij al erg gegroeid is sinds hij op de set van Familie staat. En met die mening staat hij niet alleen. Zo kreeg Yanni al complimenten van David Cantens, niet alleen een collega bij Familie, maar ook zijn docent op het conservatorium; “Hij zei me dat hij een serieuze groei zag ten opzichte van de periode op school.” Maar niet alleen als acteur is Yanni gegroeid.

Wanneer hij weggaat met vrienden was hij vroeger zeker de persoon die zou meedrinken en daarna waggelend naar huis liep. “Dat doe ik niet meer,” klinkt het resoluut bij Yanni Bourguignon. En daar heeft hij een duidelijke reden voor. “Voor je het weet sta je op de sociale media. Dus ja, dankzij Familie ben ik nog volwassener geworden,” lacht de jonge acteur. Maar Familie is niet het enige waar Yanni Bourguignon zich mee bezighoudt.

Zo volgt de acteur ook een avondcursus boekhouden. “Ergens wil ik wel een achterpoortje hebben,” aldus Yanni Bourguignon, die echter nog een andere reden heeft om voor boekhouder te studeren. “Ik kom veel in contact met jonge artiesten, en dan merk ik vaak dat ze weinig weet hebben van hoe het financiële plaatje in elkaar zit. Creatieve mensen zijn vaak personen die op dat vlak wat zwakker staan. Ik wil als een soort tussenpersoon hen daarbij helpen en fiscaal advies geven,” onthult Yanni Bourguignon in Hallo.

Gerelateerde foto's:

Eerste opnamedag Familie

Yanni Bourguignon - Boortmeerbeek - 12/10/2017