.
News Image

Fake news: 'Bea Van Der Maat overleden'

Bea is springlevend!


Paniek op het wereldwijde web, woensdag dook er op Facebook een bericht op met de titel 'Bea Van Der Maat overleden'. Het bericht werd vlot gedeeld op de sociale media. De zangeres van Won Ton Ton en de presentatrice die ooit nog samen met Willy Sommers het populaire programma 10 om te zien presenteerde, zou woensdag op 59-jarige leeftijd overleden zijn aan de gevolgen van een hartfalen.



Wij kregen woensdagavond heel wat berichten van bezoekers met de vraag of het nieuws klopt. Wel, het klopt niet. Het bericht staat op een site waar iedereen gelijk welke prank kan posten en kan delen op Facebook. Leuk als je eens een grap wil uithalen, minder leuk dat men daar berichten publiceert van mensen die dood zouden zijn. Je moet als familielid maar eens vernemen dat je zus, broer, oom, tante, dochter, zoon, mama, papa of je allerbeste vriend overleden is.



Bij deze willen wij dit even benadrukken: niet alles wat online verschijnt is niet dé waarheid. Als het over populaire showbizzberichten gaat en het staat niet op hln.be, nieuwsblad.be, msn.be of showbizzsite.be, dan mag je je best wel vragen stellen bij het waarheidsgehalte van het bericht.

Bio van Bea Van der Maat

Meer Over:

Bea Van der Maat

Bio van Willy Sommers en Won Ton Ton