.
Fabrizio
maandag 22 mei 2023

Fabrizio Tzinaridis: “Ik zal pas dan mezelf weer kunnen omarmen”

Hij maakte een drastische beslissing

Wie denkt dat een deelname aan ‘Special Forces’ een eitje zou worden voor Fabrizio Tzinaridis heeft het mis. Hij mag er dan wel uitzien als een spierbundel, een makkelijke opgave was het niet.

“Als je ziet dat een olympische atlete met twee gouden medailles, een professionele kickboxer en een wielrenner van topniveau het zelfs moeilijk krijgen… Dan kan je je wel voorstellen dat ik als kerel, die vooral de sportschool op z’n duimpje kent, aardig moest bijbenen”, lacht Fabrizio in Tv Familie.

De opdrachten die ze moesten doen waren niet alleen fysiek erg zwaar, maar ook mentaal viel het allemaal niet te onderschatten. Je bent niet alleen doodmoe, je hebt ook nog eens honger, je bent vies, vuil en nat. En je kan dagenlang niet douchen.

“In de eerste aflevering moest ik ook mijn hoogtevrees overwinnen. Ik heb daar nochtans niet altijd last van gehad. Dat veranderde op vakantie in Griekenland met mijn ouders en broers. Ik ben toen bijna te pletter gestort tijdens het beklimmen van een klif. Op zo’n zes à zeven meter hoogte schoot een rotsblok onder mijn voet uit, net nadat ik al mijn gewicht had verplaatst om verder te kunnen.”

Na het programma besloot Fabrizio ook om al zijn tattoos te laten weglaseren. Een toch wel grote beslissing. “Aan het einde van die rit zal ik mezelf weer kunnen omarmen en heb ik geen nood meer om een masker op te zetten. Ik leer nu ook weer om mijn eigen beste vriend te zijn. Het programma heeft me vooral heel nederig gemaakt.”

Bekijk ook deze items over Special Forces: Wie Durft Wint: