.
Michèle Cuvelier
donderdag 16 december 2021

Extra muzikaal jaareinde: De Tijdloze op radio én tv

Het belooft een superleuk eindejaar te worden.

Er zijn nog zekerheden in het leven. Op de laatste dag van het jaar hoor je op Studio Brussel traditiegetrouw De Tijdloze 100. Ook dit jaar gidsen Roos Van Acker en Nelles De Caluwé iedereen door de 100 beste platen aller tijden. Maar voor het zover is, telt Studio Brussel af naar het nieuwe jaar met De Tijdloze Countdown. Dat is twee weken lang genieten… op radio én tv. Want tijdens de kerstvakantie zorgt ook Canvas voor een muzikale uitsmijter van formaat met De Tijdloze, het televisieprogramma.
In De Tijdloze op Canvas laat StuBru-presentatrice Michèle Cuvelier drie avonden op rij haar licht schijnen op de moeder aller eindejaarslijsten en de verhalen achter de muziek. Ze krijgt daarbij de hulp van Bent Van Looy, Lennert Coorevits (van de Compact Disk Dummies), Lara Chedraoui (van Intergalactic Lovers) en tal van muzikale gasten.

Vanaf zaterdag 18 december telt Studio Brussel af naar het nieuwe jaar met 2021 tijdloze platen. Presentatoren Roos Van Acker, Michèle Cuvelier, Nelles De Caluwé, Joris Brys, Max Vryens, Hannelore Van Besouw en Stijn Van de Voorde worden tijdens De Tijdloze Countdown bijgestaan door een resem tijdloze gastpresentatoren, stuk voor stuk ronkende namen. Van Bart Peeters en Ella Leyers over Tijs Vanneste, Meskerem Mees tot Philippe Geubels en Linde Merckpoel. Niets van de countdown missen? Luister dan vanaf zaterdag via de StuBru-app of StuBru De Tijdloze op DAB+. Vanaf zaterdag 25 december – na De Warmste Week en DWW Radio – hoor je De Tijdloze Countdown ook op Studio Brussel.

Naar goede gewoonte presenteert Roos Van Acker opnieuw De Tijdloze 100. Ook dit jaar zal ze ons op oudjaarsdag vanaf samen met Nelles De Caluwé gidsen door de beste platen aller tijden volgens de Studio Brussel-luisteraars. Net voor het nieuws van 20.00 uur ontdekken we of 'Black' van Pearl Jam voor het zevende jaar op rij helemaal bovenaan de lijst pronkt.

De Tijdloze Countdown: luister van zaterdag 18 december om 07.00 uur tot en met vrijdag 31 december om 10.00 uur via de StuBru-app of StuBru De Tijdloze op DAB+. Vanaf zaterdag 25 december op Studio Brussel.
De Tijdloze 100 met Roos Van Acker en Nelles De Caluwé: op vrijdag 31 december van 10.00 tot 20.00 uur op Studio Brussel.

Bij Canvas is De Tijdloze een talkshow vanuit De Hoorn in Leuven. Drie dagen na elkaar gaat Michèle Cuvelier samen met Bent Van Looy, Lara Chedraoui en Lennert Coorevits op zoek naar straffe verhalen, onverwachte verbanden en verrassende details die schuilgaan achter tijdloze songs.

Bent Van Looy stelt zijn tijdloze kennis geheel ten dienste van Michèle en duikt met haar onder andere in de 35-jarige geschiedenis van De Tijdloze. Compact Disk Dummy Lennert Coorevits gaat met een beperkt instrumentarium op zoek naar de bijzondere bomen in het bos. Wat is de rode draad doorheen bepaalde nummers over genres en decennia heen? En is er een muzikaal recept om ze nóg tijdlozer te maken?
Frontzangeres Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers trekt in elke aflevering voor een boeiende reportage naar de UK. Ze volgt het spoor van Amy Winehouse in Londen, verdiept zich in de ontstaansgeschiedenis van de triphop in Bristol en neemt een kijkje in wat men de machinekamer van De Tijdloze mag noemen: Rockfield Studios in Wales.

Michèle praat daarnaast met onder meer Joost Zweegers, Olga Leyers, Alex Callier en Selah Sue over hun band met De Tijdloze.
Een panel van muzikale toppers laat zich gewillig onderwerpen aan een spervuur van vragen over De Tijdloze: Joachim Liebens (The Haunted Youth), Sam Bettens, Zwangere Guy, Fenne Kuppens (Whispering Sons), Netsky, Mathieu Terryn (Bazart), Meskerem Mees en Frank Vander linden (De Mens). Wat is hun tijdloze top 3? Welke tijdloze song hadden ze graag zelf willen schrijven? Bij welk tijdloos nummer houden ze het onmogelijk droog? Enzovoort.
Aan de hand van een reeks tijdloze videoclips telt Canvas bovendien mee af met De Tijdloze Countdown van Studio Brussel tot en met #101.

De Tijdloze op Canvas: van dinsdag 28 tot donderdag 30 december om 21.00 uur op Canvas en VRT NU.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Roos Van Acker en Nelles De Caluwé