You are here

Exit Leen Van den Bossche in Familie

14/11/2017 06:29-

Alweer een Van den Bossche minder bij Familie.

Het Laatste Nieuws en Dag Allemaal pakken dinsdag uit met het bericht dat Cathérine Kools Familie verlaat. "In onderling overleg" lezen we maar de geruchten gaan de ronde dat Cathérine Kools een tijdje geleden van de makers van Familie te horen kreeg dat zij de samenwerking gingen stopzetten. Wat er ook van is, Cathérine Kools zal eerstdaags haar laatste draaidag bij Familie hebben en verdwijnt begin 2018 van het scherm. Hoe en wanneer, dat blijft voorlopig een goedbewaard geheim. In Dag Allemaal vertelt de actrice dat meer tijd welkom is om haar andere interesses te kunnen exploreren. Toeval of niet, maandagavond zette de actrice een bericht op Instagram over een cursus Excel die zij momenteel aan het volgen is.

Catheriné Kools was in het voorjaar van 2013 voor het eerst te zien in Familie. Nadat eerst Saskia Raë en Ruth Bastiaensen gedurende ettelijke jaren de rol van Leen Van den Bossche in Familie gehaald hadden, gingen de makers van de soap op zoek naar iemand om de rol van Leen te vertolken. Die vonden ze in Cathérine Kools. De actrice was eerder te zien in onder andere Wittekerke en Vermist. De rol van Leen Van den Bossche was een echt grote rol voor Cathérine Kools en die rol zou haar gedurende verschillende jaren werkzekerheid geven. Tot onlangs de knoop werd doorgehakt: Familie gaat afscheid nemen van Catherine Kools. "Deze vijf jaar bij Familie waren erg fijn", vertelt Cathérine Kools in Dag Allemaal. "Ik acteer al 20 jaar en dat blijft toch één van de dingen die ik het liefste doe. Maar ik combineer deze job ook graag met iets anders. Omdat Familie de laatste jaren mijn hoofdbezigheid was, was er minder tijd om mijn andere bezigheden te exploreren. Die vuurtjes ga ik nu opnieuw aanwakkeren", klinkt het verder.

Wanneer en hoe de actrice de soap zal verlaten is nog niet duidelijk. Of het vertrek van Cathérine Kools en of haar personage Leen Van den Bossche definitief is, is niet duidelijk. "Dit leek ons een goed moment om mijn personage uit de reeks te laten verdwijnen. Allez, voor nu toch want bij Familie weet je natuurlijk nooit", knipoogt Kools in Dag Allemaal.

Meer nieuws over:

Cathérine Kools, Familie

Gerelateerde foto's:

Ringland Festival

Cathérine Kools - Antwerpen - 28/06/2015

Finale seizoen 2 Vermist

Cathérine Kools - Antwerpen - 06/05/2010

Gerelateerde bio's: