.
Annelies Toros
vrijdag 5 februari 2021

Ex-Miss België Annelies Törös afgestudeerd: “Ik ben super trots op mezelf”

“Ik heb het niet gemakkelijk gehad”

Zes jaar nadat zij in het Plopsa Theater van De Panne tot Miss België gekroond werd, heeft Annelies Törös haar diploma behaald, dat maakt zij zelf bekend via Facebook.

“Toen de wereld vorig jaar even stil viel, bracht 2020 & 2021 mij de tijd en de rust om na lange tijd mijn studie af te maken. De laatste jaren waren op dat vlak niet altijd gemakkelijk voor mij. Na Miss België kreeg ik vaak de vraag wanneer ik nu eindelijk zou afstuderen en deze vraag lachte ik meestal weg”, schrijft Annelies op Facebook. “Stiekem vond ik het heel moeilijk en raar om opeens terug naar school te gaan. Ik wou alles kansen grijpen die op mijn pad kwamen, en dat wil ik nog steeds. Mijn job is te leuk om aan de kant te schuiven, maar ook gewoon heel nodig omdat ik alleen woon”, reageert zij.

“Voor velen zal het niet zo lijken, maar ik heb het niet gemakkelijk gehad. Ik ben enkele jaren geleden voor bepaalde redenen alleen gaan wonen, en ik ben soms door een echte hel gegaan. Jezelf onderhouden, werken én ondertussen studeren is echt geen evidente situatie. Verplichte lessen en groepswerken maakte deze combinatie vaak enorm moeilijk. Een vicieuze cirkel, want meer tijd maken om naar de lessen te gaan staat gelijk aan niet of minder werken, wat dan weer voor minder geld om van te leven (dus ook om te studeren) zou zorgen. Ik ben in deze weg op zo veel onbegrip en tegenslag gestuit en op een bepaald moment maakte alles wat met een studie te maken heeft mij angstig. Zo erg dat ik onderweg naar de campus bij letterlijke elke afrit eraf reed met de intentie om terug naar huis te rijden”, getuigt de gewezen Miss België.

“Met deze lange weg heb ik ingezien dat ik een echte doorzetter ben. Ondanks dat ik miljoenen keren te horen heb gekregen of ik er niet beter mee zou stoppen, of dat ik geen diploma nodig heb, ben ik altijd blijven doorgaan en wist ik ergens dat ik hier ooit wel zou geraken. Wel met heel wat tussenpausen, vak per vak. Op Thomas More in Mechelen vond ik een plaatsje waar ik dit min of meer met elkaar kon combineren. Ik heb in mijn omgeving zó veel mensen die me altijd zijn blijven steunen en altijd in mij zijn blijven geloven. Die mensen weten zelf wel wie ze zijn, en ik ben ze enorm dankbaar. Ik ben super trots op mezelf”, besluit Annelies.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Annelies Törös

Meer Over:

Annelies Törös