.
Betty Owczarek uit Big Brother
woensdag 2 november 2022

Ex-man Betty Owczarek veroordeeld tot 30 maanden effectief

Dat ziet er niet goed uit

Lang geleden was ‘Big Brother’-ster Betty Owczarek gelukkig getrouwd met Bart Scheers. Ze waren samen van 2002 tot 2013 en samen hadden ze een horecazaak aan de kust. Tot de twee uit elkaar gingen.

Nu wordt Bart beschuldigd van gesjoemel met zijn ondernemingen, alsook met de horecazaak die hij destijds had met Betty. Bart liet zich altijd de ‘Horecapaus van Lier’ noemen, maar zijn verhaal is nu uitgespeeld.

Bart liet de voorbije jaren heel wat bedrijven over kop gaan en niet altijd op de meest eerlijke manier. Voor die faillissementsfraude kreeg hij vorig jaar al een zware straf. Net zoals zijn medebeklaagden, zijn vader en schoonbroer legde hij zich daar niet bij neer, schrijft Dag Allemaal.

Maar tevergeefs want Bart krijgt een celstraf van 30 maanden effectief en een enorm hoge boete die hij moet betalen. Doorslaggevend was ongetwijfeld het feit dat de betrokkenen niet kwamen opdagen voor hun proces. Iets waar de voorzitter van het hof zwaar aan getild heeft.

De gedupeerden beseffen dat ze hun geld niet meer gaan terugzien en moeten zich tevredenstellen met wat ze krijgen. “Ik kreeg 7.500 euro van de rechtbank, een peulschil als je weet wat ik kwijt ben. We vinden het wel belangrijk dat hij definitief is veroordeeld. We kunnen verder met ons leven.”

Bio van Betty Owczarek