.
News Image

Ex-lief Phaedra Hoste in nieuw seizoen Topdokters

Camera's volgen 8 nieuwe topdokters.


Vanaf maandag 27 januari laten acht dokters uit verschillende disciplines opnieuw in hun hoofd en hart kijken in een gloednieuw, zevende seizoen van de succesvolle humaninterestreeks. Allemaal hebben ze een missie waarvoor ze dagelijks hun eigen grenzen verleggen, ook letterlijk. Want dit keer volgt de reeks de dokters zowel tijdens hun werk in België als ver over de landsgrenzen heen: van complexe schisisoperaties in Iran en chirurgie in het door ebola geteisterde Oost-Congo tot gevaarlijke militaire missies in conflictgebieden. Deze dokters maken elke dag opnieuw het verschil, in binnen- en buitenland.

Dit seizoen volgt Topdokters prof. Nasser Nadjmi (MKA-chirurg), dr. Marijke De Raes (militair spoedarts), dr. Réginald Moreels (humanitair chirurg), prof. Guy-Bernard Cadière (digestief chirurg), dr. Inge Van Herreweghe (neonatoloog), prof. Willem Ombelet (fertiliteitsarts), prof. Maurice Mommaerts (MKA-chirurg) en dr. Bart Vanderheyden (militair chirurg).



Nasser Nadjmi was gedurende enkele jaren de partner van Phaedra Hoste. De professor is een gereputeerd mond-, kaak- en aangezichtschirurg in UZ Antwerpen en AZ Monica Antwerpen en een wereldautoriteit op vlak van schisis. Naast esthetische en functionele aangezichtschirurgie in België trekt prof. Nadjmi voor humanitaire missies sinds 2002 meermaals naar het buitenland, o.a. naar Kenia, Myanmar, Indonesië, India en Vietnam. De laatste jaren gaat hij ook naar zijn geboorteland Iran, waar hij een ‘Centre of Excellence’ heeft opgericht. Daar leidt hij jonge chirurgen op in schisisoperaties en ziet hij per dag tot wel 120 patiënten met deze aangeboren afwijking. Zijn belangrijkste doel is om er een duurzaam project op te bouwen en patiënten van A tot Z te kunnen opvolgen. Om hiervoor fondsen te verzamelen heeft hij de Nadjmi Foundation opgericht. Hiervoor wordt jaarlijks een charity event georganiseerd. Om zijn organisatie ‘Run For A Smile’ extra kracht bij te zetten, loopt hij wereld-major marathons.