.
News Image

Ex-Big Brother kandidaat wordt 35

Seropositieve Kenny uit Big Brother jarig!
Kenny Van Quickelberge nam in 2006 deel aan 'Big Brother'. In 2011 was hij nog te zien in de Eén-reeks 'Hiv+'. Kenny is seropositief. Hij raakte rond zijn 21ste besmet na onveilige seks met een vriendin. Toch kozen ze bij Endemol ervoor hem het 'huis' in te sturen, ook al stelde men zich daar vragen bij. 'Ik heb dat meteen gezegd' zei Kenny toen. 'Ik heb ijs in mijn handen genomen, letterlijk het ijs gebroken en gezegd dat ik seropositief ben. Niet iedereen was er gerust in. Je zag er een paar denken 'Ik ga hier toch niet besmet geraken?''.
In 'Hiv+' nam hij deel met zijn toenmalige vriendin Kristel Vandecasteele die met een chronisch vermoeidheidssyndroom door het leven gaat.

Op 2 mei 2014 kreeg Kenny alsnog een kerngezonde zoon die op natuurlijke wijze verwekt is. Heidi (Driesmans) en Kenny hadden nooit gedacht dat samen kinderen krijgen zonder ingewikkelde procedures mogelijk was. Toch stelde de dokters hun gerust. Zijn ziekte kreeg men zodanig onder controle dat een de kans dat hij hiv zou overdragen heel klein is. Op voorwaarde dat de ziekte onder controle is en er sprake is van monogamie in de relatie.

Kenny, Heidi en Sehn genieten van een gelukkig gezinsleven waar hiv géén taboe is.

Kenny is geboren op 2 januari 1981 in Gent. Hij nam deel aan 'Big Brother' om mensen erop attent te maken dat leven met hiv goed te doen is. Kenny geeft lezingen hierover om mensen een weg te tonen om met de mentale en praktische kant om te gaan van deze ziekte.

Wij wensen Kenny een enorm gelukkige verjaardag!