.
News Image

Evy Gruyaert werkt mee aan nieuw festival

Evy Gruyaert geeft yogales tijdens een uniek festival in België.
Na Tomorrowland is er deze zomer Yogaland. Joachim Meire, een populaire Vlaamse yogadocent en co-auteur van het boek Yoga Met Evy, organiseerde het eerste yogafestival in België al in de zomer van 2012, toen onder de naam NavaNadi Festival. Dit jaar is hij aan zijn vierde editie toe dat vanaf heden Yogaland heet. Yogaland is het enige en grootste yoga festival in België.

We vergelijken Yogaland Festival graag met andere rock & dance festivals, maar dan voor yoga. In plaats van een line-up met bands bieden wij een lineup met yoga teachers. Yogaland biedt naast yogalessen van nationaal en internationaal hoog aangeschreven teachers, ook tal van nevenactiviteiten aan, waaronder een yogamarkt, lezingen, live muziek en een massagezaal. Ook de jongsten zijn er welkom, en kunnen er de hele dag terecht in het Yoga Kids Village.

Geen festival zonder catering. De hamburgers en pintjes in plastic bekertjes vervangen wij door gezonde, vegetarische maaltijden en healthy drankjes. Uiteraard bieden we voor zij die dat willen wel wat extra’s aan de festivalbar. Overnachten kunnen de deelnemers in een hotelkamer of gewoon in hun eigen tentje, zoals dat op een festival betaamt. Greenway serveert in hun foodtruck lekker snacks voor de dagtickets en all-in bezoekers worden verwend in ons restaurant.

Yoga is de trend in 2015. Dit voelden we al aan in 2012 toen Joachim Meire van de Yogaloft en Yoga-On-Call de handen in elkaar sloegen voor de organisatie van
een festival omdat België er nog geen had, en de vraag er duidelijk was, wat bleek aan het grote aantal deelnemers voor de eerste editie. In veel andere landen bestaan dergelijke festival al langer, mét groot succes, zoals onder meer het Amerikaanse Wanderlust jaar na jaar bewijst.

Drie dagen Yoga madness met top teachers! Zowat dertig teachers van over de hele wereld zullen er les geven. Het thema van het Yogaland is The rEVOLution of Love omdat nu eenmaal LOVE de drijvende kracht is achter elke positieve evolutie.

Yogaland Festival vindt plaats in het Torhoutse domein Groenhove, in een sfeervolle groene oase van 33 hectare groot. We breiden onze line-up uit met een vierde podium (in 2012 begonnen we met twee podia), en voorzien nog meer verschillende yogastijlen, om een zo groot mogelijk yogapubliek aan te spreken.

Yogaland Festival is trots dat het deze zomer bovenop een sowieso al erg straffe line-up kan uitpakken met Mark St Pierre (US), David Lurey (US) en Taylor Harkness (US), die tot de absolute internationale top van yogadocenten behoren. Deze docenten geven over de hele wereld les en hebben in hun volgeboekte agenda plaats gemaakt om een heel weekend op YogaLand Festival les te geven. Heel wat lokale top docenten uit België en Nederland zijn ook van de partij.

En … niemand minder dan Evy Gruyaert zal yoga lessen aanbieden voor beginners in het Start 2 Yoga village.

Deze editie mikken we op meer dan 700 yoga beoefenaars.

Praktisch
Locatie: Domein Groenhove, bosdreef 5 8820 Brugge
Datum: Pre-conference 21 augustus 2015
Festival 21- 23 augustus 2015
Tickets: Dagpas: vrijdag € 25, zaterdag en zondag € 65
All-in camping ticket vanaf € 185
All-in Hotel Ticket € 330

Bio van Evy Gruyaert

Meer Over:

Evy Gruyaert