.
Evy Gruyaert
dinsdag 22 februari 2022

Evy Gruyaert speelt proefkonijn: “Ik durf er niet teveel op hopen”

Maar het is het proberen waard

Wanneer je vaak last hebt van migraine, dan weet je pas echt wat hoofdpijn betekent. Het belemmert je dagelijkse handelingen en veel meer dan rusten in bed of in de zetel, zit er op zo’n momenten niet in. Presentatrice Evy Gruyaert kent er alles van. Zij heeft al last van migraine sinds ze 6 was.

Maar er is hoop voor de presentatrice en andere migrainepatiënten. Evy is sinds kort proefkonijn voor een nieuw medicijn dat migraine zou moeten tegengaan. “Het is een traject van drie maanden waarbij ik elke maand zelf een spuit in mijn buik moet zetten. Aan het einde moet ik terug naar de neuroloog om te zien of ik de helft minder aanvallen heb. En nu, na twee maand, heb ik er inderdaad minder. Maar als ik een aanval heb, dan is die nu wel dubbel zo hevig.”

Al meer dan 35 jaar lang heeft Gruyaert last van migraine, en elke oplossing is welkom. Maar haar hoop is niet erg hoog op de medicatie die ze nu aan het testen is. “Ik durf er niet te veel op hopen. Ik draag het al heel mijn leven mee en probeer mij er zo goed mogelijk aan aan te passen.”

Bio van Evy Gruyaert

Meer Over:

Evy Gruyaert