.
Evy Gruyaert
donderdag 3 maart 2022

Evy Gruyaert: “Het is heel vermoeiend en intens”

Ze probeert een goede moeder te zijn

Evy Gruyaert is momenteel te zien op televisie als presentatrice van ‘Stukken van mensen’. Evy voelt zich nog steeds in haar nopjes als presentatrice en hoopt er nog lang mee te kunnen doorgaan. En ook thuis voelt ze zich in haar sas. Gruyaert is mama van twee vrolijke kinderen. Al is het niet altijd simpel om een mama te zijn van een kindje met ADHD. Haar oudste zoon Alec heeft ADHD en dat vergt veel van Gruyaert en haar partner.

“Het is best vermoeiend en intens. Je moet veel herhalen en geduld oefenen. Structuur en regelmaat zijn zo belangrijk voor iemand met ADHD. En er bestaan ook zoveel misverstanden over. Zo van: ‘Als je dat tegen hem zegt, moet hij dat maar gewoon doen.’ Maar de bedrading in zijn hersenen is gewoon anders. Hij kan er zelf niks aan doen”, getuigt Evy in Story.

Maar ondanks dat is Alec een gelukkig kind, net zoals zijn zusje. Evy doet haar best om een goeie moeder te zijn voor haar 2 oogappels, maar beseft dat dat niet altijd lukt. “Is er een omschrijving van een goeie moeder? Ik doe mijn best, meer kan ik niet doen. Soms gaat dat heel goed, soms wat minder. Het is altijd een combinatie van hoe het kind zich voelt, hoe de ouder zich voelt en de situatie errond. En natuurlijk maak ik foutjes, maar zolang we mekaar graag zien, is dat oké.”

Bio van Evy Gruyaert

Meer Over:

Evy Gruyaert