.
Evy Gruyaert
woensdag 22 november 2023

Evy Gruyaert: “Dat wordt volledig ontregeld”

Ze heeft er vaak last van

Evy Gruyaert is al toe aan haar achtste seizoen van ‘Stukken Van Mensen’ en presenteert het nog altijd even graag. Maar het is niet altijd makkelijk. Zeker niet wanneer migraine weer eens roet in het eten gooit tijdens haar dagelijkse leven.

“Als je migraine hebt, is het van belang om zoveel mogelijk regelmaat in je leven te hebben. Maar dat gaat niet tijdens het draaien. Soms eten we om twee uur 's middags, soms pas om half vier, er zijn geen vaste tijdstippen. Bovendien zijn het korte nachten en moet je vroeg opstaan, dat zijn allemaal triggers. Maar nog nooit hebben we een opname moeten uitstellen vanwege mijn migraine. Daar maak ik een erezaak van. Ik zal altijd alles geven. Als ik een aanval voel opkomen, probeer ik die te onderdrukken met mijn medicatie, zodat ik kan blijven werken”, zegt ze in Story.

De presentatrice is altijd een grote steun geweest voor iedereen die al te maken heeft gehad met migraine of er regelmatig mee te maken krijgt.

“Het pijncentrum in je hersenstam wordt volledig ontregeld. Niet alleen krijg ik barstende hoofdpijn, maar ik voel me ook misselijk en kom minder snel op mijn woorden. Bovendien is mijn temperatuur volledig ontregeld. Zo'n aanval put je ook enorm uit, want je hersenen verbruiken al je energie, waardoor er een soort mist in je hoofd hangt. Het is eigenlijk een onzichtbare handicap, je ziet het niet aan iemand. Maar geloof me: het is veel meer dan gewoon wat hoofdpijn.”

Bio van Evy Gruyaert